Werkt jouw organisatie met opleidingsniveaus? Met SelfBilling maak je automatisch het onderscheid

Veel grotere organisaties hebben te maken met opleidingsniveaus en spreken niet meer met iedere zzp’er een apart tarief af. In plaats daarvan werken zij met opleidingsniveaus, waarvoor vaste tarieven gelden. Dit kan namelijk veel gedoe schelen op administratief gebied. De software van SelfBilling.com sluit perfect op deze structuur aan.

Deze praktijk van opleidingsniveaus komt in bepaalde sectoren erg veel voor. Een voorbeeld: de zorg. Grote zorgorganisaties hebben steeds vaker een flinke hoeveelheid aan externe flexkrachten in hun bezetting. Tel daarbij op dat een deel van die externe schil misschien maar voor een beperkte periode voor de zorgorganisatie werkt. Het zou dan nogal inefficiënt zijn om met elke zzp’er apart een tarief te moeten onderhandelen en uit te betalen.

Het gebruik van vaste tariefniveaus op basis van de opleiding biedt hierbij uitkomst. De zorgorganisatie stelt vast onder welk niveau de zzp’er valt, en wijst daarop het bijbehorende uurtarief aan deze persoon toe. In plaats van dat er 100 zzp’ers voor je organisatie werken tegen 100 verschillende tarieven, behoud je zo het overzicht.

In een handomdraai alle tarieven ingesteld

De missie van SelfBilling.com is om het administratieve proces van jouw organisatie waar het kan zo veel mogelijk te versimpelen en te automatiseren. Dit geldt dus ook voor bovengenoemde zorgorganisaties. Om die reden kun je nu in één handomdraai de tarieven van alle flexkrachten instellen.

Het werkt zo: in plaats van dat je voor iedere flexkracht een tarief aanmaakt, hoef je enkel nog aan te geven onder welk opleidingsniveau hij of zij valt. Vervolgens maak je voor de verschillende niveaus tarieven aan. Wanneer de flexkracht uren boekt of declaraties indient, herkent SelfBilling direct volgens welk tarief er hierbij uitbetaald moet worden. Maar wat al is er nu wel een keer een uitzondering? Bijvoorbeeld een tijdelijk project waarvoor eenmalig een aangepast tarief wordt uitgekeerd. Ook dan zit je gebakken: door simpelweg op projectniveau een tarief in te stellen, wordt automatisch het aangepaste tarief gerekend voor uren en declaraties die men op dit project boekt. Met deze dynamische vormgeving bespaar je een hoop tijd en moeite aan onnodige administratieve rompslomp.

Meer zekerheid

Bedenk je bijvoorbeeld hoe dat werkt wanneer je de details van een tarief wilt aanpassen, zoals de prijs of de einddatum. Waar je dit normaal gesproken voor élke zzp’er zou moeten doen, kost dit je met behulp van SelfBilling maar een enkele handeling. Naast besparing van tijd en moeite, ben je zo ook meteen beter bestand tegen menselijke fouten. Het is in het traditionele scenario erg makkelijk om per ongeluk één tarief  over het hoofd te zien. SelfBilling biedt daarentegen zekerheid.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van facturatie, reversed billing, en rondom SelfBilling.com. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.





Bespaar ook tijd en geld op je facturatieproces

Benieuwd hoe SelfBilling de facturatieprocessen van jouw organisatie kan simplificeren, optimaliseren en automatiseren?

Bel Dennis Feld op 0229-317 005 of mail naar info@SelfBilling.com

  Volg ons ook op LinkedIn.

Dennis Feld

schijnzelfstandigheid self-billing

© Copyright - SelfBilling