Skip links

PNIL & SelfBilling

PNIL - Personeel Niet in Loondienst

Gratis whitepaper aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Of bel ons:

0229 317 005

PNIL - Personeel Niet in Loondienst: Optimaliseer uw Facturatie met SelfBilling

Het beheren van de financiële processen van Personeel Niet In Loondienst (PNIL) kan uitdagend zijn. Traditionele factureringsmethoden zijn vaak omslachtig, tijdrovend en kunnen tot fouten leiden. Gelukkig is er SelfBilling – een intelligente facturatiesoftware die het facturatieproces optimaliseert en efficiënter maakt.

Wat is SelfBilling?
SelfBilling, ook bekend als ‘reverse billing’ of ‘omgekeerde facturatie’, is een innovatieve oplossing die organisaties helpt bij het stroomlijnen van hun factureringsprocessen. In plaats van te wachten op facturen van leveranciers, draait SelfBilling de rollen om waardoor de opdrachtgever de factuur opmaakt en verstuurt naar de leverancier. De factuur wordt opgemaakt op basis van gecontroleerde registraties en de vooraf overeengekomen prijs. De controle van registraties vindt plaats vóórdat de factuur wordt verzonden waardoor de kans op fouten vermindert. Dit bespaart aanzienlijk veel tijd, omdat de factuur gegarandeerd juist is en voldoet aan uw specificaties.

Wat is PNIL (Personeel Niet in Loondienst)?
PNIL, een acroniem voor Personeel Niet in Loondienst, verwijst naar de groep mensen die diensten leveren aan een organisatie zonder dat zij formeel in dienst zijn bij die organisatie. Deze groep kan bestaan uit freelancers, uitzendkrachten, zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers), externe consultants of bemiddelingsbureaus die diensten aanbieden. Vaak werken deze individuen of entiteiten onder een contractuele overeenkomst, waarbij de voorwaarden van de dienstverlening en de betalingsmodaliteiten worden vastgelegd. Door te werken met PNIL kunnen organisaties flexibel zijn en snel op- of afschalen in situaties waarin deze nodig zijn.

Hoe werkt SelfBilling?
Wanneer u een opdracht geeft aan een leverancier, leveren zij de goederen of diensten. Het controlemoment vindt vervolgens plaats voordat SelfBilling namens uw leverancier een digitale factuur stuurt, conform uw gemaakte afspraken en specificaties. Dit betekent dat u een factuur ontvangt die voldoet aan uw eisen en die volledig in lijn is met de wetgeving van de Belastingdienst en de AVG.

Voordelen van SelfBilling voor PNIL
Voor organisaties die veel werken met PNIL, biedt SelfBilling tal van voordelen:

  1. Uniformiteit: SelfBilling zorgt voor een uniforme werkwijze, waarbij alle externe partijen op dezelfde manier factureren. Dit vereenvoudigt het facturatieproces en maakt het overzichtelijker.
  2. Efficiëntie: Met SelfBilling hoeven teammanagers geen facturen en tarieven meer te controleren. Ze kunnen eenvoudigweg de uren accorderen. Dit maakt het proces efficiënter en bespaart tijd die beter kan worden besteed aan andere belangrijke taken.
  3. Foutpreventie: Door het facturatieproces om te draaien en te zorgen dat de controle plaatsvindt vóór de facturatie, vermindert SelfBilling de kans op fouten aanzienlijk.
  4. Optimalisatie van tarieven: SelfBilling biedt de mogelijkheid om diverse tariefstructuren in te stellen, zoals tarieven op basis van functieniveau of onregelmatigheid. Dit maakt het mogelijk om nauwkeuriger te factureren.

Een succesvolle PNIL case: Beweging 3.0
Een van de organisaties die met succes SelfBilling heeft geïmplementeerd is Beweging 3.0, een zorginstelling die te maken had met uitdagingen in het facturatieproces voor extern ingehuurd personeel. Door SelfBilling te gebruiken, heeft Beweging 3.0 hun facturatieproces kunnen stroomlijnen, de uniformiteit verbeterd en meer tijd vrijgemaakt voor hun zorgverlening. Benieuwd naar de hele case? Lees Beweging 3.0 & PNIL.

PNIL in de zorgsector
In de zorgsector is het concept van Personeel Niet in Loondienst zeer relevant en een hot topic.
Veel zorgorganisaties huren PNIL direct of via een bemiddelingsbureau in en het aantal PNIL’ers in de zorgsector blijft stijgen volgens het CBS.

Zelfstandige zorgverleners bieden een breed scala aan directe zorgdiensten, terwijl consultants zich richten op specifieke aspecten van zorgbeheer. Door PNIL in te zetten, kunnen zorginstellingen een responsieve en kwalitatief hoogstaande dienstverlening garanderen. SelfBilling kan een essentiële rol spelen bij het vereenvoudigen en stroomlijnen van het facturatieproces. Dit bevordert niet alleen de efficiëntie, maar verbetert ook de kwaliteit van de facturatie van PNIL in de zorgsector waardoor er minder fouten worden gemaakt en minder dubbele betaling worden gedaan.

Voor organisaties die veel werken met PNIL, kan SelfBilling een gamechanger zijn. Het stroomlijnt het facturatieproces, vermindert de kans op fouten en bespaart kostbare tijd. Met SelfBilling kunt u zich concentreren op wat echt belangrijk is: uw kernactiviteiten.

Benieuwd wat SelfBilling voor jouw organisatie kan betekenen?

Twijfel dan niet en vraag geheel vrijblijvend een demo aan!