Gratis whitepaper aanvragen
Onderwijsinstellingen maken steeds meer gebruik van PNIL-medewerkers
Onderwijsinstellingen maken steeds meer gebruik van PNIL-medewerkers (personeel niet in loondienst). Dat kunnen uitzendkrachten zijn, of gedetacheerde medewerkers en zzp’ers die al dan niet via een bemiddelingsbureau werken. Dit leidt al snel tot heel veel administratieve rompslomp.
Om te beginnen stuurt elke partij een eigen factuur met een eigen opmaak en verschillend bestandsformaat. Daarbij gebeurt het geregeld dat de uren niet kloppen of een verkeerd tarief wordt gehanteerd. Een locatie of kostenplaatsnummer ontbreekt of is onjuist. Ten slotte worden de uren dubbel gecontroleerd: bij het indienen van het urenbriefje en bij de controle van de factuur.
Risico’s van bovenstaand proces
- Uren worden via verschillende facturen 2x aangeboden. Binnen de eigen administratie zijn hier geen controlemogelijkheden op aanwezig.
- Tarieven worden aangepast zonder overleg of er worden verschillende tarieven gehanteerd.
- De organisatie voert de locatie, de medewerker en tariefafspraken in de software van SelfBilling in.
- De PNIL-medewerker vult de gemaakte uren of onkosten in via smartphone, tablet of pc.
- De budgethouder controleert de opgegeven uren of onkosten.
- Periodiek, per week of per maand worden de door de manager goedgekeurde uren- en declaraties gefactureerd (factuur uitgereikt door afnemer). De leverancier ontvangt een digitale kopie voor de eigen boekhouding.
- Bemiddelingsbureaus en uitzendbureaus ontvangen via een elektronisch urenbriefje de uren en tarieven van de gefactureerde uren om te verwerken in hun eigen administratie.
- SelfBilling zorgt, door middel van een automatische koppeling, dat de inkoopfactuur in je financiële pakket wordt verwerkt.
Betaal nooit meer onnodige btw-kosten over PNIL
In de onderwijssector zijn veel werkzaamheden btw-vrijgesteld. Wanneer er echter met PNIL wordt gewerkt, betaal je in sommige gevallen alsnog btw over deze werkzaamheden. Dat komt doordat er bij het inhuren van PNIL vaak sprake is van een bemiddelende partij, zoals een arbeidsbemiddelaar of een uitzendbureau. Met SelfBilling maak je gebruik van zuivere bemiddeling. Hierdoor betaal je als onderwijsinstelling nóóit onnodig btw over je externe schil, bemiddelende partij of niet. Nog een reden om voor SelfBilling te kiezen.
Benieuwd wat SelfBilling voor jouw organisatie kan betekenen?
Twijfel dan niet en vraag geheel vrijblijvend een demo aan!