belastingdienst mening

Wat vindt de Belastingdienst van self-billing?

De Belastingdienst. Als particulier heb je er mee te maken, en als ondernemer nog veel meer. Btw-aangifte, fiscale jaaraangifte, we hebben het er maar druk mee. Maar met een boekhouding die op orde is, is het allemaal wel te doen. Ook als je gebruikmaakt van self-billing!

Alles onder controle

De Belastingdienst is voorstander van self-billing. Als opdrachtgever houd je namelijk controle over het administratieve proces. Met self-billing draai je het proces van afrekenen met de leverancier om. Dus niet de leverancier, maar de opdrachtgever neemt het initiatief in het opstellen van de inkoopfacturen. Op basis van uren, onkosten of ontvangsten verstuurt SelfBilling.com vervolgens uit naam van de leverancier aan jou een factuur. Door deze manier van factureren voldoe je volledig aan de wettelijke- en fiscale factuurvereisten. En hier is de Belastingdienst alleen maar blij mee.

Hoe zit het met de factuurnummerreeks?

De software van SelfBilling.com genereert automatisch een opeenvolgende factuurnummerreeks per leverancier. Je leverancier krijgt dus voor jouw bedrijf facturen met een eigen factuurnummerreeks in zijn boekhouding. Dat mag van de Belastingdienst en is wettelijk gezien geen probleem. Je mag als leverancier van diensten of producten verschillende verkoopfactuurnummerreeksen hanteren, zolang ze per dagboek, opdrachtgever of afnemer maar opeenvolgend zijn.

Meer weten?

De Belastingdienst zal het gebruik van self-billing alleen maar toejuichen. Ben jij ook enthousiast en wil je nog meer weten over de voordelen? Onze accountmanagers Klaas en Jesse komen graag bij je langs!

Abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van facturatie en rondom SelfBilling. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Bespaar ook tijd en geld op je facturatieproces

Benieuwd hoe SelfBilling de facturatieprocessen van jouw organisatie kan simplificeren, optimaliseren en automatiseren?

Bel Dennis Feld op 0229-317 005 of mail naar info@SelfBilling.com

  Volg ons ook op LinkedIn.

Dennis Feld

schijnzelfstandigheid self-billing

© Copyright - SelfBilling