Update SelfBilling

De nieuwe ontwikkelingen in SelfBilling: alle verbeteringen in onze software op een rijtje

Onlangs hebben we een update van onze software uitgerold. Daardoor zijn er nieuwe ontwikkelingen aan SelfBilling toegevoegd die uw facturatieproces nóg makkelijker maken. Er staan bovendien nog allerlei updates op de planning voor de nabije toekomst.

Bij SelfBilling ontwikkelen we onze software altijd verder. Zo worden er steeds meer aspecten van uw facturatieproces geautomatiseerd en houdt u steeds minder tijdrovend werk over aan de administratie. De nieuwe ontwikkelingen die we in de software implementeren zorgen er bovendien voor dat we voor ieder administratief vraagstuk een antwoord kunnen bieden. Dit zijn de nieuwste updates:

Automatische berekening provisie, korting en betalingskorting

Als uw bedrijf een vaste provisie rekent over geleverde diensten, kunt u dit nu volledig automatisch instellen in SelfBilling. Bemiddelt u bijvoorbeeld als intermediair tussen werkgevers en zzp’ers, dan stelt u simpelweg in hoeveel provisie u rekent over de gewerkte uren. Wanneer de zzp’er uren heeft ingediend en deze goedgekeurd zijn door de klant, wordt er automatisch een provisiefactuur gegenereerd en verstuurd.

Op een soortgelijke manier kunt u binnen SelfBilling korting instellen. Als u met een klant of leverancier heeft afgesproken dat er altijd een vast percentage aan korting van de reguliere prijs van geleverde diensten afgetrokken wordt, vult u dit percentage in. De software verrekent dit bedrag vervolgens automatisch bij het factureren. Hetzelfde geldt voor het instellen van betalingskortingen; kortingen die toegekend worden mits het te betalen bedrag binnen een bepaalde termijn wordt voldaan.

Wordt vervolgd…

Hoewel deze nieuwe ontwikkelingen onlangs pas aan SelfBilling toegevoegd zijn, kijken we ondertussen alvast verder naar de volgende release. Hierin komen er nog veel meer functionaliteiten bij om het gebruiksgemak verder te verhogen. Een tipje van de sluier:

1. Urenverantwoording op maandbasis

Nu kunt u in SelfBilling per week uren en declaraties invoeren. Hiervoor hebben wij twee aparte menu’s: een voor uren en een voor declaraties. Straks bestaat er voor u een mogelijkheid om ook per maand in plaats van per week uren en declaraties te verantwoorden en goed te keuren. Dit alles kan vanuit één overzicht; zo heeft u alle relevante informatie in een oogopslag voor u.

2. ORT/tarievensplitser

Momenteel moeten onregelmatigheidsuren als afzonderlijke regel ingevoerd worden. Hierdoor ontstaan echter nog fouten en bestaat het risico dat per ongeluk het verkeerde tarief gebruikt wordt. Na de volgende update bestaat een mogelijkheid om de onregelmatigheidstarieven automatisch te verwerken. Van tevoren legt u vast hoe de software de onregelmatigheidsuren moet berekenen: op welke tijdstippen, op welke weekdagen en op welke data. Wanneer dit eenmaal is ingesteld, berekent de software automatisch de onregelmatigheidsuren tegen de juiste tarieven op basis van de begin- en eindtijden die de medewerker invoert.

3. Self-billingprovisie voor bemiddelaar

Het versturen van provisiefacturen naar uw klant en leverancier is al mogelijk. Echter, straks kunnen wij ook self-billingprovisiefacturen verzorgen. Stel, u werkt bij een zorgorganisatie die zowel facturen van de zzp’er als facturen voor bemiddeling van het bemiddelingsbureau ontvangt. Niet alleen de facturen van de zzp’er wilt u self-billen, maar ook de provisies die daarbij berekend worden. Dat kan straks met SelfBilling.

4. Facturatiemomenten opsplitsen

Momenteel kunt u al instellen wanneer onze software de facturatie moet uitvoeren. Vaak is dit over al uw leveranciers hetzelfde moment (bijvoorbeeld maandfacturatie of weekfacturatie). Straks heeft u met SelfBilling de keuze om op leveranciersniveau aan te geven wanneer de facturatietaak uitgevoerd moet worden. Bijvoorbeeld: uitzendbureaus willen graag de self-billingfacturen per week hebben, terwijl zzp’ers die per maand willen.

5. Goedkeuren door middel van een token

Als een budgethouder uren en declaraties wil goedkeuren, moet er nu nog in SelfBilling ingelogd worden met een inlogcode en wachtwoord. Deze taak kan na de volgende update veel eenvoudiger uitgevoerd worden  ‘er zijn ingediende uren goed te keuren’ kan straks voor u vereenvoudigd worden. In het mailtje krijgt u een link (een token) die u direct, zonder in te loggen naar de goed te keuren uren brengt.

6. Verzamelfacturen

Bij zuivere bemiddeling – betaling door de klant aan u als bemiddelaar – wil men graag de detailfacturen van de zzp’ers/leveranciers aan de klant en de bemiddelingsprovisie op één verzamelfactuur hebben. Hierdoor hoeft de eindklant niet alle detailfacturen te boeken, maar alleen de verzamelfactuur. Aan de andere kant heeft de zzp’er mogelijk voor meerdere cliënten gewerkt, waarvoor per cliënt detailfacturen zijn gemaakt. Deze detailfacturen kunnen straks samengevoegd worden op één verzamelfactuur en daardoor aan u als bemiddelaar betaald worden.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van facturatie en rondom SelfBilling. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Bespaar ook tijd en geld op je facturatieproces

Benieuwd hoe SelfBilling de facturatieprocessen van jouw organisatie kan simplificeren, optimaliseren en automatiseren?

Bel Klaas Beemster op 0229-317 005 of mail naar info@SelfBilling.com

  Volg ons ook op LinkedIn.

Bespaar ook tijd en geld op uw facturatieproces