Skip links

Wat vindt de Belastingdienst van self-billing?

De Belastingdienst. Als particulier heb je er mee te maken, en als ondernemer nog veel meer. Btw-aangifte, fiscale jaaraangifte, we hebben het er maar druk mee. Maar met een boekhouding die op orde is, is het allemaal wel te doen. Ook als je gebruikmaakt van self-billing!

Alles onder controle

De Belastingdienst is voorstander van self-billing. Als opdrachtgever houd je namelijk controle over het administratieve proces. Met self-billing draai je het proces van afrekenen met de leverancier om. Dus niet de leverancier, maar de opdrachtgever neemt het initiatief in het opstellen van de inkoopfacturen. Op basis van uren, onkosten of ontvangsten verstuurt SelfBilling.com vervolgens uit naam van de leverancier aan jou een factuur. Door deze manier van factureren voldoe je volledig aan de wettelijke- en fiscale factuurvereisten. En hier is de Belastingdienst alleen maar blij mee.

Hoe zit het met de factuurnummerreeks?

De software van SelfBilling.com genereert automatisch een opeenvolgende factuurnummerreeks per leverancier. Je leverancier krijgt dus voor jouw bedrijf facturen met een eigen factuurnummerreeks in zijn boekhouding. Dat mag van de Belastingdienst en is wettelijk gezien geen probleem. Je mag als leverancier van diensten of producten verschillende verkoopfactuurnummerreeksen hanteren, zolang ze per dagboek, opdrachtgever of afnemer maar opeenvolgend zijn.

Meer weten?

De Belastingdienst zal het gebruik van self-billing alleen maar toejuichen. Ben jij ook enthousiast en wil je nog meer weten over de voordelen? Onze accountmanager Dennis komt graag bij je langs!

Mogen wij u een demo geven overtuigen!

Laat je leveranciers factureren met SelfBilling en ontvang nooit meer een onjuiste inkoopfactuur. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende demo en ontdek zelf ook de voordelen.

Dennis Feld

Dennis Feld

Accountmanager
Henk Braas

Henk Braas

Oprichter