Skip links

Verwerk volledig automatisch de onregelmatigheidstarieven met de facturatieoplossingen van SelfBilling

Waarom urenbriefjes onnodig veel tijd en moeite kosten

Verwerk volledig automatisch de onregelmatigheidstarieven met de facturatieoplossingen van SelfBilling

Als jouw organisatie werkt met onregelmatigheidstarieven, kan dit op administratief gebied veel handmatig checkwerk en gedoe opleveren. Vooral als je veel werkt met zzp’ers en uitzendkrachten. Als het aan ons ligt, is dit volstrekt onnodig.

Het reguliere tarief van elke zzp’er is bekend en je weet al welke onregelmatigheidstarieven er wanneer en voor wie gelden. Als de zzp’er of uitzendkracht de begin- en eindtijd van een dienst aan kan geven, dan moeten onregelmatigheidstarieven dus ook automatisch verwerkt kunnen worden, toch? Met de facturatieoplossingen van SelfBilling wel!

Hoe werkt het?

Normaal gesproken moet je naast gewerkte tijd, ook de tarieven controleren en of deze juist berekent worden. Vooral of de juiste onregelmatigheidstarieven zijn toegepast is een klus. Met onze nieuwe ORT splitser (OnRegelmatigheidsTarieven-splitser) stel je dit in één keer in en hoef je er daarna niet meer naar om te kijken.

De reguliere tarieven van o.a. zzp’ers staan vast. Vervolgens kun je een ORT splitser aanmaken, waarbij je regels toevoegt voor elk onregelmatigheidstarief dat van toepassing is. Nadat alle relevante regels zijn toegevoegd, hoef je alleen nog de ORT splitser toe te wijzen aan de zpp’ers voor wie deze onregelmatigheidstarieven gelden. De rest gaat vanzelf.

En wat doet de zzp’er?

Die hoeft alleen nog maar de gewerkte uren in te vullen. Aangezien hij of zij hiervoor een begin- en eindtijd invult op een bepaalde datum, weet de software exact welke tarieven er toegepast moeten worden. Dit zie je dus automatisch op de uiteindelijke factuur terug.

Een praktisch voorbeeld

Stel dat je een ORT splitser aanmaakt met de volgende regels wat betreft tariefpercentages:

Deze ORT splitser koppel je aan een zzp’er. Stel nu dat de zzp’er invult dat hij of zij op een woensdag van 21:00 tot 05:00 heeft gewerkt, en op een zondag van 07:00 tot 15:00. Door de ingestelde ORT splitser zorgt de SelfBilling software dat de uren als volgt worden uitbetaald:

  • 100% voor de uren op woensdag van 21:00 tot 00:00
  • 160% voor de uren op donderdag van 00:00 tot 05:00
  • 200% voor de uren op zondag van 07:00 tot 15:00

Een uitzondering had kunnen voorkomen als de woensdag op een feestdag was gevallen. In dat scenario had de zzp’er voor alle uren op woensdag 200% uitbetaald gekregen.

Controle zonder omkijken

Met de software van SelfBilling worden onregelmatigheidstarieven op deze manier volledig automatisch gesplitst en verwerkt. Jij hoeft slechts een ORT splitser aan te maken en toe te wijzen. Zodra dit gedaan is, worden facturen foutloos en met de juiste tarieven gegenereerd. Voor jouw organisatie, je zzp’ers, uitzendbureaus en je klanten. Controle zonder omkijken!

Mogen wij u een demo geven overtuigen!

Laat je leveranciers factureren met SelfBilling en ontvang nooit meer een onjuiste inkoopfactuur. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende demo en ontdek zelf ook de voordelen.

Dennis Feld

Dennis Feld

Accountmanager
Henk Braas

Henk Braas

Oprichter