Skip links

Gemakkelijk bemiddelingsprovisies factureren met onze driepartijenmodule

Gemakkelijk bemiddelingsprovisies factureren selfbilling

Als intermediair, uitzendbureau of bemiddelaar van personeel heb je te maken met drie partijen: je eigen organisatie, je klant en de zzp’er. Dat kan gemakkelijk leiden tot een ingewikkeld proces met meerdere facturatiestromen. De driepartijenmodule van SelfBilling biedt hiervoor een slimme oplossing.

Een driepartijensituatie kan zorgen voor een tijdrovende administratieve afhandeling. Denk bijvoorbeeld aan een aparte provisiefactuur voor zowel klant als zzp’er, met daarnaast een uren- en onkostenfactuur namens de zzp’er aan uw klant. In dit hele facturatieproces kunnen makkelijk fouten sluipen. Dat is met onze driepartijenmodule verleden tijd. Een module die zorgt voor een gestroomlijnd en geautomatiseerd digitaal facturatieproces waarbij alles te allen tijde inzichtelijk is.

Ook de afrekening van provisies gaat binnen de software van SelfBilling volledig automatisch. Aan de voorkant van het proces leg je het tarief en het provisiepercentage vast, waarna er automatisch provisiebedragen gefactureerd worden over de ingediende uren en onkosten. Bedenk eens hoeveel tijd en geld je dit bespaart!

SelfBilling beschikt over twee variërende driepartijenmodules. Welke van de twee sluit het best bij de wensen van jouw bedrijf aan?

Optie 1: directe facturatie tussen leverancier en klant

De software stuurt namens de zzp’er een gewone factuur naar jouw klant op basis van zijn gedeclareerde en goedgekeurde uren. De klant betaalt rechtstreeks aan de zzp’er. Daarnaast gaat er een gewone factuur naar de klant met de bemiddelingsprovisie. De software stuurt eventueel ook een gewone factuur naar de zzp’er met de bemiddelingsprovisie.

Optie 2: bemiddelingsprovisies in mindering brengen

SelfBilling stuurt namens de zzp’er een gewone factuur naar jouw klant op basis van zijn gedeclareerde en goedgekeurde uren. Er gaat daarnaast een gewone factuur naar de klant met de bemiddelingsprovisie. De software stuurt eventueel ook een gewone factuur naar de zzp’er met de bemiddelingsprovisie. De klant betaalt rechtstreeks aan jou en jij maakt dit bedrag minus de bemiddelingsprovisie over aan de zzp’er. (Oftewel: de rode pijlen zijn betalingsstromen; de turquoise pijlen zijn facturatiestromen)

Andere oplossingen

SelfBilling biedt voor ieder facturatieproces een oplossing. Bemiddelt jouw bedrijf ook tussen twee partijen, maar factureren zij alle onkosten en gewerkte uren via jou? Dan is onze tussenkomstmodule wellicht een uitkomst. Wil je vooral de inkoopkant van je proces op orde krijgen omdat je bijvoorbeeld met veel verschillende zzp’ers en flexkrachten werkt? Ontdek dan onze self-billingmodule.

Mogen wij u een demo geven overtuigen!

Laat je leveranciers factureren met SelfBilling en ontvang nooit meer een onjuiste inkoopfactuur. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende demo en ontdek zelf ook de voordelen.

Dennis Feld

Dennis Feld

Accountmanager
Henk Braas

Henk Braas

Oprichter