Skip links

Nieuwe ontwikkelingen SelfBilling: alle verbeteringen in onze software

selfbilling software update

Onlangs hebben we een update van onze software uitgerold. Daardoor zijn er nieuwe ontwikkelingen aan SelfBilling toegevoegd die jouw facturatieproces nóg makkelijker maken. Er staan bovendien nog allerlei updates op de planning voor de nabije toekomst.

Bij SelfBilling ontwikkelen we onze software altijd verder. Zo worden er steeds meer aspecten van het facturatieproces geautomatiseerd en houd je steeds minder tijdrovend werk over aan de administratie. De nieuwe ontwikkelingen die we in de software implementeren zorgen er bovendien voor dat we voor ieder administratief vraagstuk een antwoord kunnen bieden. Dit zijn de nieuwste updates:

Automatische berekening provisie, korting en betalingskorting
Als jouw bedrijf een vaste provisie rekent over geleverde diensten, kun je dit nu volledig automatisch instellen in SelfBilling. Bemiddel je bijvoorbeeld als intermediair tussen werkgevers en zzp’ers, dan stel je simpelweg in hoeveel provisie je rekent over de gewerkte uren. Wanneer de zzp’er uren heeft ingediend en deze goedgekeurd zijn door de klant, wordt er automatisch een provisiefactuur gegenereerd en verstuurd.

Op een soortgelijke manier kun je binnen SelfBilling korting instellen. Als je met een klant of leverancier hebt afgesproken dat er altijd een vast percentage aan korting van de reguliere prijs van geleverde diensten afgetrokken wordt, vul je dit percentage in. De software verrekent dit bedrag vervolgens automatisch bij het factureren. Hetzelfde geldt voor het instellen van betalingskortingen; kortingen die toegekend worden mits het te betalen bedrag binnen een bepaalde termijn wordt voldaan.

Wordt vervolgd…

Hoewel deze nieuwe ontwikkelingen onlangs pas aan SelfBilling toegevoegd zijn, kijken we ondertussen alvast verder naar de volgende release. Hierin komen er nog veel meer functionaliteiten bij om het gebruiksgemak verder te verhogen. Een tipje van de sluier:

  1. Urenverantwoording op maandbasis

Nu kun je in SelfBilling per week uren en declaraties invoeren. Hiervoor hebben wij twee aparte menu’s: een voor uren en een voor declaraties. Straks bestaat er voor een mogelijkheid voor je om ook per maand in plaats van per week uren en declaraties te verantwoorden en goed te keuren. Dit alles kan vanuit één overzicht; zo heb je alle relevante informatie in een oogopslag voor je.

  1. ORT/tarievensplitser

Momenteel moeten onregelmatigheidsuren als afzonderlijke regel ingevoerd worden. Hierdoor ontstaan echter nog fouten en bestaat het risico dat per ongeluk het verkeerde tarief gebruikt wordt. Na de volgende update bestaat een mogelijkheid om de onregelmatigheidstarieven automatisch te verwerken. Van tevoren leg je vast hoe de software de onregelmatigheidsuren moet berekenen: op welke tijdstippen, op welke weekdagen en op welke data. Wanneer dit eenmaal is ingesteld, berekent de software automatisch de onregelmatigheidsuren tegen de juiste tarieven op basis van de begin- en eindtijden die de medewerker invoert.

  1. Self-billingprovisie voor bemiddelaar

Het versturen van provisiefacturen naar je klant en leverancier is al mogelijk. Echter, straks kunnen wij ook self-billingprovisiefacturen verzorgen. Stel, je werkt bij een zorgorganisatie die zowel facturen van de zzp’er als facturen voor bemiddeling van het bemiddelingsbureau ontvangt. Niet alleen de facturen van de zzp’er wil je self-billen, maar ook de provisies die daarbij berekend worden. Dat kan straks met SelfBilling.

  1. Facturatiemomenten opsplitsen

Momenteel kun je al instellen wanneer onze software de facturatie moet uitvoeren. Vaak is dit over al je leveranciers hetzelfde moment (bijvoorbeeld maandfacturatie of weekfacturatie). Straks heb je met SelfBilling de keuze om op leveranciersniveau aan te geven wanneer de facturatietaak uitgevoerd moet worden. Bijvoorbeeld: uitzendbureaus willen graag de self-billingfacturen per week hebben, terwijl zzp’ers die per maand willen.

  1. Goedkeuren door middel van een token

Als een budgethouder uren en declaraties wil goedkeuren, moet er nu nog in SelfBilling ingelogd worden met een inlogcode en wachtwoord. Deze taak kan na de volgende update veel eenvoudiger uitgevoerd worden met een mailtje ‘er zijn ingediende uren goed te keuren’. In het mailtje krijg je een link (een token) die je direct, zonder in te loggen naar de goed te keuren uren brengt.

  1. Verzamelfacturen

Bij zuivere bemiddeling – betaling door de klant aan jou als bemiddelaar – wil men graag de detailfacturen van de zzp’ers/leveranciers aan de klant en de bemiddelingsprovisie op één verzamelfactuur hebben. Hierdoor hoeft de eindklant niet alle detailfacturen te boeken, maar alleen de verzamelfactuur. Aan de andere kant heeft de zzp’er mogelijk voor meerdere cliënten gewerkt, waarvoor per cliënt detailfacturen zijn gemaakt. Deze detailfacturen kunnen straks samengevoegd worden op één verzamelfactuur en daardoor aan jouw organisatie als bemiddelaar betaald worden.

Mogen wij u een demo geven overtuigen!

Laat je leveranciers factureren met SelfBilling en ontvang nooit meer een onjuiste inkoopfactuur. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende demo en ontdek zelf ook de voordelen.

Dennis Feld

Dennis Feld

Accountmanager
Henk Braas

Henk Braas

Oprichter