Skip links

De voordelen voor leveranciers bij self-billing

De voordelen voor leveranciers bij selfbilling

Self-billing bespaart jouw organisatie al veel tijd en geld, maar biedt ook voordelen voor je leveranciers: een win-win situatie!

In onze vorige blog beschreven wij voor welke bedrijven self-billing interessant is. Er zijn echter niet alleen voordelen voor de afnemer van diensten of producten, maar ook voor de leverancier!

Self-billing is een financieel-administratief proces waarbij niet de leverancier de factuur opmaakt, maar de opdrachtgever. Het traditioneel proces van facturatie wordt hierdoor omgedraaid. SelfBilling.com helpt door deze computer-naar-computeroplossing de leveranciers onder andere met de volgende voordelen:

  • Leverancier hoeft de factuur niet meer te maken. Hierdoor bespaart de leverancier tijd!
  • Leverancier ontvangt sneller haar geld. Dit komt omdat de afrekening niet meer door de administratie van de klant geboekt hoeft te worden en niet meer door de budgethouder goedgekeurd hoeft te worden.
  • Iedere week op hetzelfde moment de afrekening.
  • Via SelfBilling.com voor iedere leverancier een eigen leveranciersportaal. Alle factuur- en boekinggegevens kun je via dit portaal bekijken en downloaden.

Zelfstandigheid van leveranciers

Bij sommige freelancers en zzp’ers die te maken krijgen met self-billing heerst de angst dat de Belastingdienst hen ziet als schijnzelfstandige. Ook hiervoor hoeven zij echter niet te vrezen. De zelfstandige ondernemers onder jouw leveranciers blijven namelijk ook volledig zelfstandig wanneer je bedrijf gebruikt maakt van self-billing. Lees ook meer over de zelfstandigheid van zzp’ers en freelancers bij self-billing.

Mogen wij u een demo geven overtuigen!

Laat je leveranciers factureren met SelfBilling en ontvang nooit meer een onjuiste inkoopfactuur. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende demo en ontdek zelf ook de voordelen.

Dennis Feld

Dennis Feld

Accountmanager
Henk Braas

Henk Braas

Oprichter