Skip links

Met SelfBilling betaal je altijd het juiste tarief, óók tijdens de feestdagen

Selfbilling het juiste uur tarief ook tijdens de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan. Naast de gezelligheid betekent dat ook: toeslagen. In veel cao’s en contracten staat vastgelegd dat zzp’ers een bepaald percentage bovenop hun reguliere uurtarief uitbetaald krijgen. Met SelfBilling regel je dit in een mum van tijd.

Normaal gesproken moet je naast gewerkte tijd, ook de tarieven controleren en of deze juist berekend worden. Vooral of de juiste onregelmatigheidstarieven zijn toegepast is een klus. Terwijl het eigenlijk best simpel kan zijn: je weet wat de reguliere tarieven zijn en wat voor percentages aan toeslag daar in welke situaties bovenop komen. Met de ORT splitser (OnRegelmatigheidsTarieven-splitser) van SelfBilling stel je dit in één keer in. Je hoeft er daarna niet meer naar om te kijken. Dat scheelt weer, ter voorbereiding op de feestdagen.

Zo werkt de ORT splitser

Nadat de reguliere tarieven in het systeem zijn verwerkt, maak je binnen SelfBilling een ORT splitser aan. Hierbij voeg je regels toe voor elk onregelmatigheidstarief dat van toepassing is. Nadat alle relevante regels zijn toegevoegd, hoef je alleen nog de ORT splitser toe te wijzen aan de betreffende zzp’ers voor wie deze onregelmatigheidstarieven gelden. De rest gaat vanzelf.

Stel dat je in de ORT splitser een regel aanmaakt die bepaalt dat men op zondagen 200% uitbetaald krijgt. De berekening gaat dan als volgt: een zzp’er schrijft uren op zondag, en SelfBilling rekent voor deze uren direct het aangepaste tarief. Dit zie je dus ook automatisch op de uiteindelijke factuur terug.

Zorgeloos de feestdagen in

Hieronder zie je een voorbeeld van een ORT splitser. Zzp’ers dienen nog op dezelfde manier als altijd hun gewerkte uren in. Werken zij echter op zondag? Dan wordt er automatisch 200% van het reguliere tarief uitbetaald. Wordt er op een feestdag gewerkt? Idem dito. Je bepaalt hierbij zelf precies voor welke feestdagen dit van toepassing is.

En wat als er bijvoorbeeld een uitzondering is op deze feestdagtoeslag? Neem nu bijvoorbeeld kerstavond: daar krijgt men misschien pas vanaf de avond een toeslag, maar geldt overdag nog het reguliere tarief. In dit geval maak je simpelweg een extra regel aan voor kerstavond. Zo wordt óók in deze uitzonderlijke gevallen altijd het juiste tarief uitgekeerd.

Klaar voor het nieuwe jaar

Zijn de feestdagen met behulp van de ORT splitser vol foutloze facturen voorbij gevlogen? Mooi! Controleer daarna wel even of de onregelmatigheidstarieven nog up to date zijn na eventuele veranderingen in het nieuwe jaar. Dan ben je meteen weer voor een jaar lang klaar.

Met de software van SelfBilling worden onregelmatigheidstarieven op deze manier volledig automatisch gesplitst en verwerkt. Jij hoeft slechts een ORT splitser aan te maken en toe te wijzen. Zodra dit gedaan is, worden facturen foutloos en met de juiste tarieven gegenereerd. Voor jouw organisatie, je zzp’ers, uitzendbureaus en je klanten. Controle zonder omkijken!

Mogen wij u een demo geven overtuigen!

Laat je leveranciers factureren met SelfBilling en ontvang nooit meer een onjuiste inkoopfactuur. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende demo en ontdek zelf ook de voordelen.

Dennis Feld

Dennis Feld

Accountmanager
Henk Braas

Henk Braas

Oprichter