Skip links

Kwantiteit én kwaliteit: stap effectief over op e-facturen met SelfBilling

kwaliteitstap effectief over op e-facturen met SelfBilling

E-factureren is een effectieve manier om de administratie efficiënter te maken. Daarom is het voor veel bedrijven een aanlokkelijke stap geworden. Als de kwaliteit van de e-facturen echter achterblijft wanneer je bedrijf de overstap maakt, worden de voordelen ervan tenietgedaan. SelfBilling garandeert die kwaliteit.

Veel bedrijven staan te springen om over te stappen op e-factureren. E-facturen zijn XML-bestanden waarin alle benodigde gegevens van een factuur gecodeerd zijn, waardoor deze netjes in alle ERP-systemen verwerkt kunnen worden. Omdat er niets handmatig ingevoerd of ingescand hoeft te worden, biedt e-factureren veel efficiëntie. Immers: hoe meer e-facturen je ontvangt, hoe minder handmatig werk de financiële afdeling overhoudt en hoe meer tijd en geld je bespaart.

De kwaliteit van de e-facturen is hierbij echter minstens zo belangrijk als de kwantiteit aan e-facturen die je ontvangt. Ideaal gezien kan je ERP-systeem natuurlijk alle inkomende e-facturen automatisch verwerken. Maar als er potentieel fouten in deze e-facturen zitten, moeten ze alsnog handmatig gevalideerd en verrijkt worden. Hierdoor worden de voordelen van e-factureren al snel teniet gedaan. SelfBilling biedt een oplossing!

Kwalitatief e-factureren met SelfBilling

Normaal gesproken versturen leveranciers een factuur en controleer je deze nadien. Met self-billing (ookwel reversed billing of reverse billing genoemd) draai je het facturatieproces om: eerst de controle, dan de factuur. Zo weet je altijd zeker dat inkomende e-facturen correct zijn en heb je naast kwantiteit dus ook kwaliteit. De registratie van uren en declaraties kun je zowel via onze eigen software als je bestaande CMS-programma, waarmee SelfBilling kan koppelen (bijvoorbeeld Exact Online en Easyflex). In het laatste geval fungeert SelfBilling als de ontbrekende schakel die de facturatie automatiseert op basis van de goedgekeurde uren en declaraties.

Ondersteun je leveranciers met de overstap

Hoe zit het dan met je leveranciers? Eén van de grootste knelpunten van het overstappen op e-factureren is de onboarding van leveranciers. Dat wil zeggen: je leveranciers overtuigen om voortaan e-facturen te versturen. Zij maken zelf de aanpassing zodat alleen jouw organisatie hiervan profiteert? Niet met SelfBilling: door de gebruiksvriendelijkheid van onze software is het voor de leveranciers heel simpel om uren en declaraties in te dienen. Jij én je leveranciers gaan er dus op vooruit: een win-winsituatie. Ontdek hier alle voordelen voor je leveranciers.

Mogen wij u een demo geven overtuigen!

Laat je leveranciers factureren met SelfBilling en ontvang nooit meer een onjuiste inkoopfactuur. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende demo en ontdek zelf ook de voordelen.

Dennis Feld

Dennis Feld

Accountmanager
Henk Braas

Henk Braas

Oprichter