Skip links

Het slimme facturatieproces voor sportscholen en yogacentra

Waarom urenbriefjes onnodig veel tijd en moeite kosten

Heeft u een sportschool of yogacentrum waarvoor u freelance docenten of zzp’ers inhuurt? En wilt u het facturatieproces dat daarbij komt kijken soepel en efficiënt laten verlopen? Dat kan: met SelfBilling!

Veel sportscholen en yogacentra lopen tegen hetzelfde probleem aan: inkoopfacturen van freelance sportinstructeurs of zzp’ers die niet kloppen. Denk bijvoorbeeld aan verkeerde bedragen, uren die niet juist zijn of te laat verstuurde facturen. Bovendien worden de facturen vaak in verschillende bestandsformaten aangeleverd. De controle op dit facturatieproces kost uw financiële afdeling veel tijd. SelfBilling lost dit probleem op.

Self-billing

Hoe? SelfBilling draait het facturatieproces om. Niet de leverancier (dus de freelance sportdocent), maar u als sportschool of yogacentrum maakt de factuur op uit naam van de freelancer. Een factuur waarop staat ‘factuur uitgereikt door afnemer’. Door self-billing (reversed billing) draait u het controlemoment om: er is eerst controle, daarna pas wordt de factuur verzonden. Dit bespaart tijd, want u heeft dan alleen nog maar kloppende inkoopfacturen. Ook heeft u volledige controle over het format en de specificaties. Het self-billingproces verloopt ook nog eens bijna helemaal automatisch.

Koppelingen

De software van SelfBilling wordt gekoppeld aan uw systeem waarin u de uren van uw freelancers inplant, zoals Virtuagym of Mindbody. Op basis van die geplande uren wordt automatisch een factuur gegenereerd uit naam van de freelancer. Wijzigingen die u aanbrengt in uw planningssysteem, worden automatisch overgenomen door de software van SelfBilling.

Voordelen voor de freelancer

Ook voor de freelancer of zzp’er levert self-billing voordelen op. Zo scheelt self-billing ook voor hem of haar heel veel tijd. De freelancer hoeft immers niets te doen op administratief vlak: geen uren invullen, geen factuur maken, niets versturen. Daarnaast zullen er nooit problemen rondom de factuur ontstaan. Die kloppen namelijk altijd!

Mogen wij u een demo geven overtuigen!

Laat je leveranciers factureren met SelfBilling en ontvang nooit meer een onjuiste inkoopfactuur. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende demo en ontdek zelf ook de voordelen.

Dennis Feld

Dennis Feld

Accountmanager
Henk Braas

Henk Braas

Oprichter