Skip links

Garandeer zzp’ers tijdige uitbetaling met de efficiëntie van SelfBilling

tijdige uitbetaling met de efficientie van SelfBilling

Jouw organisatie bespaart kosten, maar zzp‘ers gaan er óók op vooruit als je gebruik maakt van self-billing (ook wel reversed billing of reverse billing genoemd). Geen factuur meer hoeven maken, makkelijker de administratie bijhouden. Toch bestaat er vooral de angst dat self-billing ervoor zorgt dat zij de controle over hun facturen kwijtraken. Daarom lichten we vandaag één van de voordelen van self-billing voor zzp’ers uit, namelijk: nooit meer onzekerheid over de uitbetaling.

Het gemiddelde aantal dagen dat zzp’ers op uitbetaling van een klus moeten wachten duurt langer en langer. Hoewel zzp’ers een steeds groter deel van de arbeidsmarkt uitmaken, lijken opdrachtgevers dus nog moeite te hebben met de betaling. Voor zzp’ers zorgt dit voor een extra onzekerheidsfactor.

Problemen met tijdige betaling kunnen bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een trage, handmatige afrekening. Hierbij moeten facturen van zzp’ers stuk voor stuk gecontroleerd worden en komen soms correcties of zelfs creditfacturen aan te pas. Al met al leidt dit proces tot veel vertraging voor zzp’ers.

Op zoek naar alternatieve oplossingen

Doordat de zzp’er onduidelijkheid heeft over de snelheid van betaling, zien wij in toenemende mate dat zzp’ers gebruik gaan nemen van factoringmaatschappijen. Deze factoringmaatschappijen vragen 2,5 % tot 3% van de omzet van de zzp’er. Een grote kostenstijging voor de zzp’er dus. De zzp‘er zal later deze kostenstijging, via tariefsverhoging naar de organisatie willen doorrekenen.

Deze extra kosten kunnen gemakkelijk voorkomen worden. Mits de zzp’ers erop vertrouwen dat hun opdrachtgever consistent is met uitbetalen. Om een voorspoedige samenwerking te behouden, heb jij er als opdrachtgever dus veel baat bij om zzp’ers hierbij enige garantie te kunnen bieden.

Geen foute facturen = geen vertraagde uitbetaling

Met de software van SelfBilling.com is die garantie mogelijk. Zodra zzp’ers uren hebben gewerkt, kunnen zij dit in onze software indienen. De budgethouder bij jouw organisatie wordt hier direct van op de hoogte gebracht, waarna deze de uren kan beoordelen en accorderen. Met deze stap voorkom je dat er fouten op de factuur terechtkomen die de afrekening vertragen. Na het accorderen kan de factuur direct worden gegenereerd, volledig automatisch. Kind kan de was doen.

Doordat SelfBilling de afrekening met zzp’ers zowel verbetert (nooit meer een onjuiste factuur!) als versnelt, kan er ook in mum van tijd uitbetaald worden. Zo heb jij als opdrachtgever veel minder werk aan je financiële administratie, en gaan je zzp’ers met meer zekerheid te werk. Daarnaast blijft hun zelfstandigheid hierbij gewoon netjes intact.

Een snelle uitbetaling is slechts één van de vele voordelen waar jouw zzp’ers van profiteren wanneer de opdrachtgever self-billing gebruikt. Ontdek hier de hele lijst.

Mogen wij u een demo geven overtuigen!

Laat je leveranciers factureren met SelfBilling en ontvang nooit meer een onjuiste inkoopfactuur. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende demo en ontdek zelf ook de voordelen.

Dennis Feld

Dennis Feld

Accountmanager
Henk Braas

Henk Braas

Oprichter