SelfBilling.com gebruikt API

SelfBilling.com maakt gebruik van API’s. Maar wat houdt dat nu precies in?

Ten eerste: API is een afkorting die staat voor Application Programming Interface. Het is een techniek die ervoor zorgt dat verschillende systemen en softwareprogramma’s met elkaar kunnen communiceren en informatie kunnen uitwisselen. In het geval van self-billing (ook wel reversed billing of reverse billing) is het een computer-naar-computeroplossing.

Oké, maar hoe gaan API’s bij SelfBilling.com in z’n werk?
SelfBilling.com draait het proces van facturatie om. Niet de leverancier, maar jij als opdrachtgever verzorgt de factuur uit naam van de leverancier. Die factuur moet uiteraard aan alle wettelijke eisen voldoen, en daarom moeten onder andere zaken als btw-nummer, leveranciersgegevens en KvK-nummer erop worden vermeld. Om zo’n complete factuur te genereren, moeten verschillende financieel-administratieve softwarepakketten met elkaar kunnen communiceren. De software van SelfBilling.com zorgt ervoor dat door middel van API’s gegevens uit jouw softwarepakket gelezen en verwerkt worden. Dit is geheel geautomatiseerd.

Soms kan het ook voorkomen dat er info op de factuur moet staan die uit verschillende systemen komt. De medewerkerstarieven bijvoorbeeld uit systeem A en de tijdregistratie uit B. Zodra de facturen opgemaakt en verstuurd zijn, verwerkt een API de financiële boekingen automatisch in je financiële administratie. Hierdoor zijn geen administratieve handelingen meer nodig en bespaar je tijd op controleslagen. Door een API-koppeling kan dat bij SelfBilling.com allemaal automatisch!

Wat zijn de voordelen?
Data dubbel invoeren hoeft niet meer. Dat scheelt tijd en fouten. Met self-billing is er goedkeuring aan de voorzijde van het proces, op basis waarvan factuurregels worden gegenereerd. Hierdoor is een extra controle van de factuur niet nodig. Door je financieel-administratieve proces op deze manier te automatiseren en te vergemakkelijken bespaar je dus veel geld en tijd. Die tijd kunnen de mensen van je financiële afdeling of je budgethouder weer besteden aan andere belangrijke werkzaamheden.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van facturatie en rondom SelfBilling. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Bespaar ook tijd en geld op je facturatieproces

Benieuwd hoe SelfBilling de facturatieprocessen van jouw organisatie kan simplificeren, optimaliseren en automatiseren?

Bel Dennis Feld op 0229-317 005 of mail naar info@SelfBilling.com

  Volg ons ook op LinkedIn.

Dennis Feld

schijnzelfstandigheid self-billing

© Copyright - SelfBilling