opdrachtgever PNIL

Personeel Niet In Loondienst (PNIL) wat zijn de voordelen van self-billing als je als opdrachtgever te maken hebt met PNIL

Zorgorganisaties maken gebruik van PNIL, oftewel Personeel Niet In Loondienst. De controle van uren, tarieven en facturen geven vaak veel gedoe. Hoe kan dit eenvoudiger?

Hoezo?
Uitzendbureau’s en medewerkers die niet bij u in loondienst zijn (PNIL medewerkers) versturen een factuur naar u als opdrachtgever. Allemaal op hun eigen manier. De één stuurt een PDF factuur, de ander een Word bestand of  XML/ UBL bestand. Dat kan onhandig en onoverzichtelijk zijn. Maar dat is nog niet het lastigste. U heeft al eerder akkoord gegeven op het urenbriefje, toch moet u bij ontvangst van de factuur een 2e controle uitvoeren. Tijdrovender wordt het als een medewerker niet het juiste aantal uren op de factuur heeft vermeld, een verkeerd tarief hanteert of een onjuist order-, kostenplaats- of projectnummer erop zet. Het kost veel tijd voor u as budgethouder en van uw financiële afdeling om dit allemaal te checken en erachteraan te gaan als punten niet kloppen of onduidelijk zijn.

Wat kan SelfBilling.com hierin dan betekenen?
Bij self-billing wordt het facturatieproces omgedraaid: niet de PNIL-medewerker, uitzendbureau of leverancier, maar de opdrachtgever verzorgt de factuur uit naam van hem of haar. De software van SelfBilling.com ondersteunt deze werkwijze. Het is een factuur met het btw-nummer en Kamer-van-Koophandelnummer van de leverancier erop. Een self-billing factuur is een debetnota. Zo werkt de software van SelfBilling.com ook. SelfBilling.com stuurt namens de afnemer een “factuur uitgereikt door afnemer” naar leverancier, als ware hij of zij deze zelf gemaakt heeft. Door deze inrichting aan de voorkant is de factuur altijd foutloos.

Wat moet de medewerker nog doen?
Heel weinig. Alleen de gewerkte uren of onkostendeclaratie invullen via smartphone, tablet of PC, opslaan en aan het eind van de week (of maand, net wat u afspreekt) indienen.

Geen gedoe dus voor hem of haar?
Nee, de PNIL-medewerker hoeft niet bang te zijn dat deze manier van werken gedoe oplevert. Het heeft zelfs voordelen voor hem of haar. Door de software van SelfBilling.com hoeft-ie niet meer te factureren en sluipt er nooit een fout in de facturen. Er is altijd sprake van duidelijke, overzichtelijke facturen met een altijd kloppende (eigen) factuurnummerreeks. En dat bespaart weer een hoop tijd, geld en gedoe, voor de PNIL-medewerker, maar ook voor uw financiële administratie!

Bespaar ook tijd en geld op uw facturatieproces

Benieuwd hoe SelfBilling de facturatieprocessen van uw organisatie kan simplificeren, optimaliseren en automatiseren?

Bel Klaas Beemster op 0229-317 005 of mail naar info@SelfBilling.com

Klaas Beemster SelfBilling
Reversed billing
praktijkvoorbeeld-bemiddelingsbureau-zorg
SelfBilling ideaal online diensten
krachten inhuren SelfBilling