praktijkvoorbeeld-bemiddelingsbureau-zorg

Het facturatieproces van een zorgbemiddelingsbureau: een praktijkvoorbeeld

Onlangs heeft een groot bemiddelingsbureau in de zorg gekozen voor één van de bemiddelingsmodules van SelfBilling.com.

Hoe werkte het bureau in het verleden?

Dit bureau bemiddelt tussen zzp’ers in de zorg, patiënten, PGB’ers en zorgaanbieders. De facturen van de zzp’ers richting de klant (patiënten, PGB’ers en zorgaanbieders ) werden grotendeels niet door de zzp’ers, maar door het bemiddelingsbureau opgemaakt en verstuurd. Voor het bemiddelen en het verzorgen van de facturatie, stuurde de bemiddelaar een provisiefactuur naar de zzp’er. Afhankelijk van de afspraak werd soms ook de klant voor bemiddeling belast. De basis van de factuur waren urenbriefjes en een elektronisch urenverantwoordingssysteem.

Waarom is juist de software van SelfBilling zo handig voor dit bureau?

Zoals je ziet, zijn er in bovenstaande werkwijze nogal wat factuurstromen. Er zijn daardoor ontzettend veel momenten waarop er fouten kunnen sluipen in het proces. SelfBilling heeft meerdere modules facturatiesoftware voor bemiddelaars ontwikkeld. Eén van deze modules biedt een volledig geautomatiseerde oplossing voor deze bemiddelaar. In die module zit alles wat de bemiddelaar nodig had.

Hoe gaat het dan precies in z’n werk?

Nadat alle gegevens, zoals leveranciersgegevens, klantgegevens, plaatsingen, tarieven en provisie richting zzp’er en mogelijk klant, in SelfBilling.com gezet zijn, kan de zzp’er zijn gewerkte uren in de software registreren. Vergeet de zzp’er dit, dan krijgt hij of zij automatisch een mailtje. De klant krijgt na indiening van de uren door de zzp’er ook een mailtje, een mailtje dat er uren goed te keuren zijn. Nadat de klant de uren goedgekeurd heeft, ontvangt de klant, via de software van SelfBilling.com, een mailtje met de factuur. Ook is het mogelijk, in verband met privacygevoelige informatie, dat de klant een mailtje krijgt dat hij de factuur uit zijn klantportaal kan halen. Nadat de facturen naar de klant zijn verstuurd, verstuurt de software van SelfBilling.com ook de provisiefacturen. De tijdstippen van versturen van facturen kan door de bemiddelaar ingesteld worden.

Voor dit bureau zijn de werkwijze en de mogelijkheden die de software van SelfBilling.com biedt ideaal. Het bespaart enorm veel tijd!

Abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van facturatie en rondom SelfBilling. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Bespaar ook tijd en geld op je facturatieproces

Benieuwd hoe SelfBilling de facturatieprocessen van jouw organisatie kan simplificeren, optimaliseren en automatiseren?

Bel Dennis Feld op 0229-317 005 of mail naar info@SelfBilling.com

  Volg ons ook op LinkedIn.

Dennis Feld

schijnzelfstandigheid self-billing
© Copyright - SelfBilling