Nooit meer een
onjuiste inkoopfactuur

SelfBilling laat leveranciers factureren volgens jóúw specificaties

Kan dat niet slimmer?

Organisaties die veel leveranciers hebben of veel met zzp’ers of flexkrachten werken, allemaal kampen ze met hetzelfde probleem: inkoopfacturen, uren- of onkostendeclaraties die niet blijken te kloppen. En dat vormt een aanzienlijke belasting op de organisatie. Je medewerkers moeten immers alle inkomende facturen controleren en onregelmatigheden kortsluiten met de leverancier. Daar gaat veel tijd in zitten. Kan dat niet slimmer?

SelfBilling draait het om

Wij denken van wel. Hoe? Door de facturatie en het controlemoment om te draaien. In de huidige situatie maak je afspraken met een leverancier. Vervolgens ontvang je van je leverancier een factuur voor geleverde goederen of diensten en moet je controleren of de factuur juist is. Factuur niet in orde? Dan vraag je de leverancier om een creditnota. Die natuurlijk ook weer moet worden gecontroleerd.

Eérst de controle, dan de factuur

SelfBilling is intelligente facturatiesoftware waarmee je leveranciers je factureren conform jóúw specificaties. Als je werkt met SelfBilling, vindt eerst het controlemoment plaats en pas daarna wordt de factuur verzonden. Je bent dus verzekerd van een juiste factuur die volledig aan je wensen voldoet. En dat voor al je leveranciers.

Hoe werkt het?

  1. Je geeft een opdracht aan een leverancier.
  2. De goederen of diensten worden geleverd.
  3. Het controlemoment vindt plaats.
  4. SelfBilling stuurt een digitale factuur namens je leverancier, conform de gemaakte afspraken en geheel in overeenstemming met jouw specificaties

Je ontvangt een gegarandeerd juiste factuur.

Waarom heet het ‘SelfBilling’?

SelfBilling is een facturatieproces dat ook wel ‘reverse billing’ of ‘reversed billing’ wordt genoemd. Waarom die naam? Omdat uw leveranciers u niet rechtstreeks factureren, maar via onze software. Aangezien u de software aanschaft, factureert u dus als het ware uw eigen organisatie namens uw leveranciers. Dit kun je zien als ‘jezelf factureren’ of ‘omgekeerd factureren’, vandaar de naam.

Kan dat niet slimmer?

Als je leveranciers je factureren met SelfBilling voldoen zij, net als jouw organisatie, aan alle eisen van de Belastingdienst. Je leest er meer over in onze gratis whitepaper. Ook de privacy is gewaarborgd: facturatie met SelfBilling is volledig compliant met de AVG.

SelfBilling biedt een koppeling tussen de volgende softwarepakketten:

Bespaar ook tijd en geld met SelfBilling

Laat je leveranciers factureren met SelfBilling en ontvang nooit meer een onjuiste inkoopfactuur. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende demo, bij jou op kantoor of virtueel via Microsoft Teams.

© Copyright - SelfBilling