Onze oplossing voor
onderwijsinstellingen

Slimme facturatieoplossingen voor bedrijven en organisaties die met zelfstandigen, inhuur- en flexkrachten of vrijwilligers werken. Brengt de externe schil van je organisatie echt op orde in je administratie!

Onze oplossing voor onderwijsinstellingen

Onderwijsinstellingen maken steeds meer gebruik van PNIL-medewerkers: personeel niet in loondienst. Dat kunnen uitzendkrachten zijn, of gedetacheerde medewerkers en zzp’ers die al dan niet via een bemiddelingsbureau werken. Dit leidt al snel tot heel veel administratieve rompslomp.

Om te beginnen stuurt elke partij een eigen factuur met een eigen opmaak en in ander bestandsformaat. Het gebeurt geregeld dat de uren niet kloppen of een verkeerd tarief wordt gehanteerd. Een ordernummer, kostenplaatsnummer of projectnummer ontbreekt of is onjuist. Of toeslagen vanwege avond-, nacht- of weekenddiensten zijn niet correct toegepast. Ten slotte worden de uren dubbel gecontroleerd: bij het indienen van het urenbriefje en bij de controle van de factuur.

Met SelfBilling gaat dit allemaal veel eenvoudiger:

  1. De PNIL-medewerker vult de gemaakte uren of onkosten in via smartphone, tablet of pc.
  2. De budgethouder controleert de opgegeven uren of onkosten.
  3. SelfBilling combineert de data van de goedgekeurde uren/onkosten, de PNIL-gegevens, de prijsafspraken en eventuele andere relevante informatie uit je bronsystemen zoals Easyflex en clevergig en vertaalt dit naar een inkoopfactuur die uitsluitend goedgekeurde gegevens bevat.
  4. SelfBilling verstuurt de inkoopfactuur op een door jou aangegeven moment, de leverancier ontvangt een digitale kopie voor de eigen boekhouding.
  5. Uitzendbureaus kunnen de geaccordeerde uren ophalen via de online portal van SelfBilling en verlonen aan de personeelsleden.
  6. SelfBilling zorgt door middel van een automatische koppeling dat de inkoopfactuur in je financiële pakket wordt verwerkt.

SelfBilling integreren met andere software

De SelfBilling software kan koppelingen maken met diverse softwarepakketten die onderwijsinstellingen of -bemiddelaars gebruiken. Denk aan softwarepakketten voor planning en rapporteren, zoals onder andere Easyflex, clevergig, Recruit CRM en Shiftbase. Dankzij deze koppelingen kunnen leveranciersgegevens, werknemersgegevens, klantgegevens, plaatsingen, tarieven enzovoort direct beschikbaar gemaakt worden in SelfBilling. Alle gegevens hoeven daarom maar één keer te worden ingevoerd!

Betaal nooit meer onnodige btw-kosten over PNIL

In de onderwijssector zijn veel werkzaamheden btw-vrijgesteld. Wanneer er echter met PNIL wordt gewerkt, betaal je in sommige gevallen alsnog btw over deze werkzaamheden. Dit komt doordat er bij het inhuren van PNIL vaak sprake is van een bemiddelende partij, zoals een arbeidsbemiddelaar of een uitzendbureau. Met SelfBilling maak je gebruik van zuivere bemiddeling. Hierdoor betaal je als onderwijsinstelling nóóit onnodig btw over je externe schil, bemiddelende partij of niet. Nog een reden om voor SelfBilling te kiezen.

Bespaar ook tijd en geld op je facturatieproces

Benieuwd hoe SelfBilling de facturatieprocessen van jouw organisatie kan simplificeren, optimaliseren en automatiseren?

Bel Dennis Feld op 0229-317 005 of mail naar info@SelfBilling.com

  Volg ons ook op LinkedIn.

Dennis Feld

schijnzelfstandigheid self-billing

Deze onderwijsinstellingen gingen je al voor:

© Copyright - SelfBilling