Skip links

Klantcase - Zusterz

"er is veel ruimte voor eigen wensen"

Superefficiënt, dat is een van de grootste voordelen van SelfBilling, zegt Iris Jansen. De oprichter en mede-eigenaar van zorgbemiddelingsbureau Zusterz is dan ook hartstikke enthousiast over de driepartijenmodule van SelfBilling die Zusterz gebruikt. Zusterz biedt ondersteunende diensten aan voor zzp’ers in de zorg. Het bemiddelingsbureau verzorgt bijvoorbeeld de facturatie en bemiddelt tussen zzp’ers en verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties. 

Iris: ‘Wij hebben structurele, langdurige samenwerkingen met instellingen en zzp’ers. De meeste zzp’ers werken daardoor een aantal weken of maanden voor één opdrachtgever. Dat is fijn voor beide partijen, die vaste gezichten.” Op dit moment bemiddelt Zusterz voor zo’n vijftig zzp’ers. Mooi, maar daar komt ook een uitgebreid facturatieproces bij kijken. Er moet namelijk een factuur vanuit de zzp’er naar de zorginstelling, een provisiefactuur vanuit Zusterz naar de zzp’er en zo’n zelfde naar de instelling. Iris: “Voordat we SelfBilling hadden, deed ik dat allemaal handmatig. Wat een werk was dat! Ik maakte elke maand een factuur namens de zzp’er voor de klant. Maar iedere zzp’er heeft een eigen format en een eigen factuurnummerreeks. Om hun uren bij te houden, hadden we wel een softwareprogramma, maar dat kon niet gekoppeld worden aan ons boekhoudprogramma. En dan kwamen er ook nog de provisiefacturen bij.”

Automatisch

Met de driepartijenmodule van SelfBilling bespaart Zusterz heel veel tijd. Met SelfBilling gaan alle facturatiestromen namelijk bijna helemaal automatisch. Iris: “De zzp’er houdt zijn of haar uren bij in de tool van SelfBilling en op vaste momenten wordt er automatisch een factuur gegenereerd die naar de zorginstelling gaat ter goedkeuring. Het prettige is dat, als er een misverstand is over bijvoorbeeld het aantal uren, de fiatteur heel makkelijk een berichtje kan sturen naar de zzp’er, alles in de SelfBilling-omgeving. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Ik zie dat je tot 17 uur hebt geregistreerd die dag, maar je zou maar tot 16 uur werken toch?’ Zzp’er en klant kunnen dat dan samen snel oplossen. Ik zit daar niet meer tussen. Ook die provisiefacturen worden bijna helemaal automatisch gemaakt en verstuurd. Dat gemak is zó fijn!

"Door alle tijd die dat me bespaart, kan ik me nog meer richten op de zzp’ers en op onze klanten. Mijn echte werk dus.” - Iris Jansen

Foutloze facturatie

Een grotendeels handmatig facturatieproces is foutgevoelig. Al gebeurde het bij Iris zelden dat er fouten inslopen. Iris: “Ik ben een pietje-precies, dus er ging niet veel mis. Maar het kostte dus wel veel tijd om alles foutloos te doen. En het is toch goed om te weten dat er nu met SelfBilling niets meer kan misgaan.” Een stukje professionaliteit, noemt Iris het ook. De uitstraling naar je klanten en de zzp’ers toe. Voor die laatsten is SelfBilling ook een uitkomst. Iris: “Zij hoeven alleen hun uren in SelfBilling in te vullen en verder gaat alles vanzelf. Dat was voor een groot deel al zo, alleen nu hebben ze één tool die ze altijd kunnen raadplegen op hun smartphone, tablet of pc. Daarin staan dan al hun uren en facturen. Dat is voor hen ook lekker overzichtelijk.”

“Het voelt voor ons alsof het een maatwerkoplossing is. Ik ben echt helemaal blij!” - Iris Jansen

Eerlijke kosten

Iris was al langere tijd op zoek naar een manier om het facturatieproces efficiënter te maken. Veel facturatiesoftware bleek niet alles te bieden wat Zusterz zocht. “Ik had ooit wel zo’n soort programma, maar daarbij betaalde je per zzp’er. Ongeacht of diegene nu één dienst per maand draaide of 36 uur per week werkte. De kosten liepen voor ons uit de hand en we zijn daarmee dus gestopt. Bij SelfBilling betaal je per zzp’er en factuur, en alleen als die zzp’er ook daadwerkelijk werkt. Veel eerlijker.”

Ook liep Iris ertegenaan dat veel ‘oplossingen’ niet aan een boekhoudprogram-ma van Zusterz konden worden gekoppeld. “We gebruiken nu e-Boekhouden.nl en SelfBilling is daaraan gekoppeld. Daardoor komen alle facturen automatisch in de boekhouding terecht. Ook weer heel makkelijk voor ons.”

Benieuwd wat SelfBilling voor jouw organisatie kan betekenen?

Twijfel dan niet en vraag geheel vrijblijvend een demo aan!