Skip links

Klantcase - Zorggen

“Er is daarnaast ook een koppeling met onze financiële administratie”

Masja Nooijen, manager bij bemiddelingsbureau ZORGgen, is zeer te spreken over de samenwerking met SelfBilling. “Wij zijn een dankbare klant.”

“Zzp’ers die het zorg-gen in zich hebben, met hen werken we,” verklaart Masja de naam ZORGgen. “We bemiddelen tussen zelfstandige zorgverleners en klanten die zorg nodig hebben. Die laatste kunnen instellingen zijn, zoals verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties, maar ook particulieren, zoals mensen met een PGB. Dat bemiddelen is onze kerntaak. Daarnaast bieden we veel extra’s. Denk bijvoorbeeld aan administratieve ondersteuning, facturatie, bijscholing en contractbeheer.”

Bewuste keuze

Zes jaar geleden begon het bemiddelingsbureau als franchisenemer van een grote organisatie. Daar zat alles bij in: naam, logo, de formule , de facturatie, etc. Masja: “Na vijf jaar hebben we de bewuste keuze gemaakt: we willen niet meer gebonden zijn, we willen meer vrijheid. Daarom zijn we als zelfstandig bedrijf verdergegaan. We hebben met ons klantenbestand een doorstart gemaakt. Inhoudelijk doen we nog hetzelfde, maar dan onder een nieuwe naam. Dat betekende ook dat we alles zelf moesten regelen. Folders, de website, de backoffice, de contracten. En dus ook de facturatie. We zijn toen  op zoek gegaan naar een club die ons goed zou kunnen ondersteunen in het facturatieproces. Uiteindelijk kwamen we in het najaar van 2018 uit bij SelfBilling. 1 januari 2019 gingen we officieel van start, dus toen moest alles werken.

“SelfBilling heeft speciaal voor ons nog dingen aangepast en gebouwd in hun systeem. Toen we startten, draaide het!" - Masja

Geen administratieve rompslomp

ZORGgen regelt met de software van SelfBilling de facturatie voor de zzp’ers. Met die software wordt er automatisch uit naam van de zzp’er gefactureerd naar de zorgvrager, dus de instelling of particulier. Alles wat er is afgesproken over tarieven en alle gegevens van de zzp’er en de zorgvrager staan in de tool van SelfBilling.

Masja: “De zzp’ers kunnen heel makkelijk op hun smartphone, tablet of pc zelf het aantal uren invullen en aangeven bij wie of bij welke instelling ze zijn geweest. Ze kunnen bijvoorbeeld aanvinken dat ze zo veel uur bij mevrouw Jansen hebben gewerkt. Of dat ze een avonddienst hebben gedraaid op die en die afdeling van dat verpleeghuis. Vervolgens wordt er automatisch een factuur verstuurd van de zzp’er naar de zorgvrager. Een factuur uit naam van de zzp’er, met onder meer hun naam, logo, IBAN-nummer erop. Wij bieden die service aan de zpp’er, maar SelfBilling neemt het ons weer uit handen. Het handige is ook dat de provisie die wij ontvangen van de zzp’er automatisch berekend wordt in de tool van SelfBilling. Zo heeft de zzp’er geen administratieve rompslomp en wij hebben er ook geen omkijken naar. 

 

“Een ander groot pluspunt is de koppeling van SelfBilling met ons administratieve systeem, waarin bijvoorbeeld de gegevens van klanten en zzp’ers staan, en de contracten. Er is daarnaast ook een koppeling met onze financiële administratie. Dat alles scheelt ons veel tijd." - ZORGgen

Service

Toen ZORGgen nog franchisenemer was, werkte het bemiddelingsbureau met een ander facturatiesysteem. Masja: “We waren nu op zoek naar een partij die wél zo veel mogelijk hetzelfde urenregistratiesysteem hanteerde. Er veranderde namelijk al zo veel voor de zzp’er. Het was aan de ene kant prettig dat de franchisegever ook de facturatie regelde, maar aan de andere kant ook lastig. Als ik bijvoorbeeld aanpassingen wilde of bepaalde wensen had, kon dat niet zomaar. Dan was ik afhankelijk van de franchisegever. Nu heb ik rechtstreeks contact met SelfBilling en dat werkt super. Als ik een vraag heb over het systeem, wordt dat heel snel opgepakt. Ze zijn ontzettend servicegericht en denken echt mee. Wij zijn een dankbare klant.”

Benieuwd wat SelfBilling voor jouw organisatie kan betekenen?

Twijfel dan niet en vraag geheel vrijblijvend een demo aan!