Skip links

Klantcase - Schenkveld

“Je het hele facturatieproces in eigen hand”

Minder tijd, minder uitzoekwerk, minder fouten in de facturen. Dat wilde Schenkeveld Recruitment B.V.. Zo kwam het bedrijf bij SelfBilling uit. Rob Schenkeveld is eigenaar van Schenkeveld Recruitment B.V. en bemiddelt tussen zzp’ers en bedrijven, voornamelijk in de sloop, asbestsanering en betonreparatie. Veel van deze bouwbedrijven willen weinig vaste mensen in dienst en kiezen daarom voor zzp’ers.

Rob: “Wij werken op twee manieren. De eerste is zuivere bemiddeling, waarbij de zzp’er wordt betaald door de opdrachtgever. Hierbij berekenen wij een provisie voor de diensten. Daarnaast doen wij bemiddeling door tussenkomst. Daarbij factureert de zzp’er aan ons en wij met een marge aan de opdrachtgever.”
Schenkeveld Recruitment B.V werkt op deze twee verschillende manieren om zo veel mogelijk klanten aan zich te binden. Rob: “Sommige opdrachtgevers kiezen graag voor zuivere bemiddeling, andere liever voor bemiddeling met tussenkomst . Zo kunnen wij alle klanten bedienen.” 

Overstap

Om alle factuurstromen efficiënt en foutloos te laten verlopen, is Schenkelveld Recruitment B.V. begin 2020 overgestapt op de software van SelfBilling. “Hoe we hiervoor ons facturatieproces hadden ingericht, zou ik haast gedateerd willen noemen. We werkten middels Excel en de zzp’ers stuurden zelf de facturen; naar ons of naar de opdrachtgever, afhankelijk van of het ging om zuivere bemiddeling of bemiddeling met tussenkomst. Een groot nadeel was dat in veel van die facturen fouten zaten. Het kostte onze afdeling administratie veel tijd en uitzoekwerk om alles juist te kunnen verwerken,” vertelt Rob.

“Je hebt volledige controle aan het eind van de rit. Het werkt ook snel en efficiënt." - Rob Schenkeveld

Automatiseren

Het bedrijf groeide snel in 2019, en begin 2020 had Schenkeveld Recruitment B.V. werk voor 108 zzp’ers. De facturatie ging steeds meer tijd kosten. Rob: “Er waren drie opties: een extra medewerker aannemen op de administratie, niet meer groeien óf kijken hoe we de facturatie voor een groot deel konden automatiseren. We kozen voor het laatste en kwamen zo bij SelfBilling uit.” 

Volledige controle

Alle verschillende facturatiestromen worden nu door de software van SelfBilling geregeld. Die software heeft een koppeling met e-Boekhouden.nl, het boekhoudpakket van Schenkeveld Recruitment B.V.. Als groot voordeel van SelfBilling noemt Rob dat je het hele facturatieproces in eigen hand hebt. “Je hebt volledige controle aan het eind van de rit. Het werkt ook snel en efficiënt. We werken in het weekend bijvoorbeeld door en we zijn nu in staat om op maandagmiddag alle facturen van de week ervoor er al uit te sturen. Dat is een heel grote pré, ook qua liquiditeit voor ons.” 

Benieuwd wat SelfBilling voor jouw organisatie kan betekenen?

Twijfel dan niet en vraag geheel vrijblijvend een demo aan!