Skip links

Klantcase - Mekander

“Gelukkig kon SelfBilling wél bieden wat wij zochten”

Even was er stress. De partij die het facturatiesysteem voor Mekander zou leveren, liet weten dat het niet ging lukken om aan alle wensen van de zorgbemiddelaar te voldoen. Het was augustus 2018 en per 1 januari 2019 moest alles geregeld zijn. Onrust dus. Maar daar was SelfBilling. Met een facturatiemodel dat perfect aansluit bij Mekander.

 

Mekander koppelt professionele zorgverleners (zzp’ers) aan zorgvragers. Manager Hanneke Verschuuren: “De zorgvragers zijn onder andere wijkteams, verpleeghuizen, cliënten met een PGB en particulieren. Onze focus ligt op individuele zorg bij mensen thuis. Mekander is een dochter van De Zorgboog, een grote zorgorganisatie met het hoofdkantoor in Helmond. Mekander is first supplier van De Zorgboog als het gaat om extra handen binnen de afdelingen en de wijkteams. Daarnaast werken wij nauw samen met de casemanagers van De Zorgboog en worden wij ingeschakeld als een wijkteam constateert dat een cliënt meer aandacht nodig heeft.

Tegenwoordig kom je als zorgbehoevende niet zomaar meer in een verpleegtehuis, de overheid wil dat we langer thuisblijven. De extra zorg/steun die we bij de cliënt thuis inzetten, maakt dat cliënten zich ook daadwerkelijk langer thuis kunnen redden.” De zzp’ers met wie Mekander werkt, zijn mensen van allerlei niveaus: van begeleider tot verpleegkundige 5 en alles daartussenin. 
De persoonlijke benadering naar de cliënt toe staat bij Mekander centraal. Aandacht, tijd, zorg op maat… allemaal zaken die het bemiddelingsbureau ontzettend belangrijk vindt. Maar ook voor de zzp’ers is er volop aandacht vanuit Mekander. Hanneke: “Wij presenteren de zorgvragen aan de zzp’ers, ondersteunen hen op administratief gebied en daarnaast kunnen ze zich bij ons laten bijscholen en of workshops volgen.”

 

3 facturatiestromen

Toen Mekander per 1 januari als zelfstandig bedrijf van start ging, was er uiteraard een facturatiesysteem nodig. Hanneke: “Eerder maakten we gebruik van alle faciliteiten van de franchisegever, waaronder ook het facturatiesysteem. Begin 2018 gingen we op zoek naar een partij die een passend systeem kon leveren. Het leek erop dat we een geschikte partij hadden gevonden. Half augustus bleek dat echter toch niet het geval. Deze partij kon helaas niet aan al onze wensen voldoen.”

Wat de wensen van Mekander dan waren? “We zochten een systeem waarin we alle stamgegevens konden registreren. En daarnaast moest dat systeem ook de facturatie kunnen verwerken. We werken nu echter met twee leveranciers: één leverancier die zorgt dat wij onze cliëntgegevens kunnen verwerken en daarnaast werken we met SelfBilling voor het registreren van de gewerkte uren en de facturatie. Het gaat bij ons om 3 factuurstromen. Allereerst moeten de zzp’ers hun uren kunnen registreren, zodat wij er elke maand, op een door ons gekozen moment, voor kunnen zorgen dat er digitaal een factuur gaat van de zzp’er naar de cliënt. De tweede stroom is van Mekander naar de zzp’ers. Voor onze services betalen zij namelijk een fee. Tot slot gaat er een provisiefactuur van ons naar de organisatie die ons inschakelt, zoals een wijkteam of verpleeghuis.” 

"SelfBilling heeft heel goed ingespeeld op onze vraag. Ze hebben goed naar ons geluisterd en ze zijn in staat geweest om nog binnen de deadline maatwerk te leveren om te kunnen voldoen aan onze behoeftes." - Mekander

Alles geregeld

Het was al augustus toen Hanneke in contact kwam met SelfBilling: “We hadden wel een partij gevonden voor de registratie van de gegevens, maar nog geen oplossing voor de facturatie. Maar alles moest wel op 1 januari draaien. Gelukkig kon SelfBilling wél bieden wat wij zochten. SelfBilling heeft heel goed ingespeeld op onze vraag. Ze hebben goed naar ons geluisterd en ze zijn in staat geweest om nog binnen de deadline maatwerk te leveren om te kunnen voldoen aan onze behoeftes. Al onze vragen werden en worden nog steeds snel opgepakt. Die flexibiliteit van SelfBilling is echt heel fijn.”

Benieuwd wat SelfBilling voor jouw organisatie kan betekenen?

Twijfel dan niet en vraag geheel vrijblijvend een demo aan!