Klantcase Cuzo: nooit meer handmatig de toeslagen berekenen

Minder tijd kwijt zijn aan het facturatieproces, dat wilde arbeidsbemiddelingsbureau in de zorg Cuzo. Met SelfBilling is dat gelukt!

Cuzo, met als werkveld Gelderland en Limburg, heeft zich gespecialiseerd in het bemiddelen, uitzenden en detacheren van zorgprofessionals voor zorginstellingen. Met name in de ouderenzorg. Hun kracht? “Dat de mensen die bij Cuzo werken zelf ook een achtergrond in de zorg hebben,” vertelt directrice Natascha van Kouwen. “Wij weten daardoor hoe het is om in de zorg te werken, we weten wat er nodig is en wat je kunt meemaken. Bij ons kom je binnen in een warm bad. We werken heel persoonlijk, houden niet van afstandelijkheid. Je mag alles vragen. Als we kunnen helpen, helpen we; zo niet, dan verwijzen we door. Bij ons ben je geen nummer, maar echt een persoon.”

Geautomatiseerd

Inmiddels bemiddelt Cuzo tussen vele zorgprofessionals en zorginstellingen. Van Kouwen is blij dat het hele facturatieproces dat daarbij komt kijken nu gedigitaliseerd en geautomatiseerd is dankzij SelfBilling. “Eerder verwerkten we alles handmatig in Excel. Niet alleen de facturen, maar bijvoorbeeld ook de toeslagen. Die laatste moesten we ook handmatig berekenen. Het kostte allemaal ontzettend veel tijd en energie. Het was vermoeiend. Nu besparen we zo veel tijd. Ik heb mijn zondag weer terug!”

Alles uit handen

SelfBilling verzorgt de software om facturatie tussen de zzp’ers en zorginstellingen (voor de geleverde dienst) en de facturatie tussen Cuzo en de zorginstellingen (voor de ondersteunende diensten/provisie) mogelijk te maken. Het betreft 3-partijenfacturatie. Door middel van de gewerkte uren van de zzp’er ontstaat er een factuur van de geleverde diensten en een provisiefactuur.

Technische ontwikkelingen

Van Kouwen is positief over de samenwerking met SelfBilling. “De communicatie verliep zo goed, dat we met SelfBilling wel een langetermijn-samenwerking wilden aangaan. We hebben vertrouwen in de organisatie. SelfBilling groeit mee met nieuwe technische ontwikkelingen, wordt niet ingehaald door de techniek, maar is overal snel bij. Het fijne is ook dat het contact heel laagdrempelig is. Heb je een vraag, dan word je meteen geholpen, zodat je weer verder kunt.”

Snelheid

En het personeel voor wie Cuzo bemiddelt? Dat vindt het ook fijn dat er nu wordt gewerkt met SelfBilling. “De zzp’ers krijgen allemaal tegelijkertijd een factuur binnen, op een bepaald moment. Qua snelheid vinden ze het ook handig. Kortom, zij én wij hebben niks te klagen!”

Stroomschema_proces2

Zo werkt onze module met 3-partijenfacturatie

In de afbeelding wordt onze oplossing voor Cuzo schematisch weergegeven. Als eerste vult de zzp’er met gemak gegevens in via het portaal van SelfBilling. Nadat de zzp’er gewerkte uren heeft ingevoerd, kunnen deze worden geaccordeerd. Zijn de uren goedgekeurd, dan ontvangt de zorgvrager (of klant) automatisch de factuur toegestuurd uit naam van de zzp’er (1). Vervolgens worden de provisies tussen de klant en Cuzo (2) en tussen de zorgverlener en Cuzo (3) automatisch berekend en gefactureerd. Dit proces met 3-partijenfacturatie is slechts één van onze mogelijke oplossingen voor bemiddelingsbureaus.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van facturatie en rondom SelfBilling. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Bespaar ook tijd en geld op je facturatieproces

Benieuwd hoe SelfBilling de facturatieprocessen van jouw organisatie kan simplificeren, optimaliseren en automatiseren?

Bel Dennis Feld op 0229-317 005 of mail naar info@SelfBilling.com

  Volg ons ook op LinkedIn.

Dennis Feld

schijnzelfstandigheid self-billing

© Copyright - SelfBilling