Skip links

Self-billing: bespaar kosten en verbeter uw administratie

Selfbilling bespaar kosten en verbeter uw administratie

Oprichter en eigenaar van SelfBilling.com Henk Braas vertelt in deze blog over zijn bedrijf.

Wat was voor jou de aanleiding om met SelfBilling.com te starten?

Tot 2000 werkte ik in loondienst bij onder andere Van Zanten & Co, Burcht Conserven, Bakkerij Pater en accountantskantoor LTB. Daarna ging ik aan de slag als financieel interim-manager bij onder andere Stork Engineers, Gourmet, Stork Industry Service en de NAM. Bij deze laatste twee bedrijven heb ik ook een self-billing proces opgezet. In 2006 heb ik Double Paid opgericht. Double Paid houdt zich bezig met controle bij grotere organisaties naar onverschuldigde betalingen. Denk hierbij aan dubbele betalingen, dubbel in rekening gebrachte kosten, betaalde creditnota’s, etc. Hiermee heb ik heel goed inzicht gekregen in hoe het werkt op financiële afdelingen. Ik constateerde ook dat er heel veel fouten werden gemaakt in het facturatieproces. En dan gaat het over grote bedragen. Niet om duizenden euro’s, maar eerder om tienduizenden en soms wel tonnen. Met self-billing heb je die problemen niet.

Wat kan SelfBilling.com betekenen voor bedrijven?

De onderzoeken door Double Paid leerden mij dat er soms bij organisaties 0,5% van de totale inkoopwaarde van de organisatie onverschuldigd betaald werd. Daarnaast zagen wij dat organisaties veel moeite hebben om tijdig de facturen van leveranciers te ontvangen. Inzicht in gemaakte kosten was dan een probleem. Ook bleek dat de financiële administratie van veel bedrijven veel moeite moesten doen om de facturen juist en volledig te ontvangen met alle gewenste informatie op de factuur. Met het self-billing proces werk je aan de voorkant van het administratieve proces, in plaats van aan de achterkant. Zowel klant als leverancier werken samen om de voorkant van het proces goed te krijgen. Tarieven zijn overeengekomen en vastgelegd in het systeem van de klant. De facturen zijn, mede hierdoor, altijd administratief, juridisch en fiscaal foutloos.

Welke bedrijven zouden echt eens kennis moeten maken met SelfBilling.com?

Vooral de bedrijven die veel extern personeel afnemen. Dit kunnen uitzendkrachten, zzp’ers, freelancers of instructeurs zijn. Wij kunnen via self-billing voor het bedrijf veel kosten besparen en het financieel-administratieve proces sterk verbeteren. Ook organisaties als marktplaatsen die via internet producten verkopen, kunnen heel goed bij SelfBilling.com terecht.

Waar ben jij het meest trots op?

Trots ben ik op het feit dat wij prachtig goede en constructieve software hebben gebouwd, software waarmee wij al mooie organisaties mee geholpen hebben. Ook hebben wij een team van collega’s waarop je trots mag zijn. Stuk voor stuk mensen met beide benen op grond die kunnen genieten van hun werk.

Wat zou jij in de toekomst nog graag willen voor SelfBilling.com?

Ik zou willen dat het self-billing proces bij organisaties nog bekender wordt. In de financiële softwarebranche heb je zeer veel aanbieders die ongeveer allemaal hetzelfde werken. Wij onderscheiden ons. Met SelfBilling.com hebben wij software die bedrijven juist dat stukje extra kan bieden.

Mogen wij u een demo geven overtuigen!

Laat je leveranciers factureren met SelfBilling en ontvang nooit meer een onjuiste inkoopfactuur. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende demo en ontdek zelf ook de voordelen.

Dennis Feld

Dennis Feld

Accountmanager
Henk Braas

Henk Braas

Oprichter