Skip links

PNIL medewerkers: waarom self-billing een uitkomst biedt

PNIL personeel niet in loondienst SelfBilling

Wat zijn de voordelen van self-billing als je als opdrachtgever te maken hebt met PNIL (Personeel Niet In Loondienst)?

Zorgorganisaties maken gebruik van PNIL, oftewel Personeel Niet In Loondienst. De controle van uren, tarieven en facturen geven vaak veel gedoe. Hoe kan dit eenvoudiger?

Hoe maakt PNIL de administratie complexer?

Uitzendbureaus en medewerkers die niet bij je in loondienst zijn (PNIL-medewerkers) versturen een factuur naar jou als opdrachtgever. Dit doen zij allemaal op hun eigen manier. De één stuurt bijvoorbeeld een PDF factuur, de ander een Word bestand, en nog een ander een XML/UBL bestand. Dat kan onhandig en onoverzichtelijk zijn. Toch is dat nog niet het grootste probleem.

Je hebt al eerder akkoord gegeven op het urenbriefje. Bij ontvangst van de factuur moet je alsnog een tweede controle uitvoeren. Dit wordt nóg tijdrovender wanneer een medewerker niet het juiste aantal uren op de factuur vermeldt, een verkeerd tarief hanteert of een onjuist order-, kostenplaats- of projectnummer gebruikt. Vervolgens kost het veel tijd voor jou als budgethouder en voor je financiële afdeling; om dit allemaal te controleren, en om actie te ondernemen wanneer punten niet kloppen of onduidelijk zijn.

Wat kan SelfBilling.com hierin betekenen?

Bij self-billing wordt het facturatieproces omgedraaid: niet de PNIL-medewerker, het uitzendbureau of de leverancier, maar de opdrachtgever verzorgt de factuur uit naam van hem of haar. De software van SelfBilling.com ondersteunt deze werkwijze. Het is een factuur met het btw-nummer en Kamer-van-Koophandelnummer van de leverancier erop. Een self-billing factuur is een debetnota. Zo werkt de software van SelfBilling.com ook. SelfBilling.com stuurt namens de afnemer een “factuur uitgereikt door afnemer” naar de leverancier, als ware hij of zij deze zelf gemaakt heeft. Door deze inrichting aan de voorkant is de factuur altijd foutloos.

Wat moet de PNIL medewerker nog doen?

Heel weinig. De medewerker moet namelijk alleen de gewerkte uren of onkostendeclaratie invullen via smartphone, tablet of PC, opslaan en aan het eind van de week (of maand, net wat je afspreekt) indienen.

Geen gedoe dus voor hem of haar?

Nee, de PNIL-medewerker hoeft niet bang te zijn dat deze manier van werken gedoe oplevert. Het heeft zelfs voordelen voor hem of haar. Door de software van SelfBilling.com hoeft de medewerker niet meer te factureren en sluipt er nooit een fout in de facturen. Er is altijd sprake van duidelijke, overzichtelijke facturen met een altijd kloppende (eigen) factuurnummerreeks. En dat bespaart weer een hoop tijd, geld en gedoe, voor de PNIL-medewerker, maar ook voor uw financiële administratie!

Mogen wij u een demo geven overtuigen!

Laat je leveranciers factureren met SelfBilling en ontvang nooit meer een onjuiste inkoopfactuur. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende demo en ontdek zelf ook de voordelen.

Dennis Feld

Dennis Feld

Accountmanager
Henk Braas

Henk Braas

Oprichter