Skip links

Factuurnummers: hoe genereert self-billing ze?

Factuurnummers hoe genereert selfbilling ze

Kiest SelfBilling.com de factuurnummers die op je facturen terechtkomen? En zo ja, mag dat dan wel van de Belastingdienst? Omdat er rondom deze vragen veel verwarring ontstaat, geven wij een uitleg.
Hoe werkt het nu?

Als je als opdrachtgever werkt met freelancers of zzp’ers krijg je normaal gesproken een factuur voor de geleverde diensten. Hetzelfde geldt als je als bedrijf producten afneemt: je krijgt daar een factuur voor van de leverancier. In beide gevallen krijg je een factuur met daarop een factuurnummer dat de leverancier (van diensten of producten) zelf heeft gekozen. Dat nummer past in de opeenvolgende reeks van factuurnummers die de leverancier hanteert.

Hoe werkt het met SelfBilling.com?

SelfBilling.com werkt niet met creditnota’s, maar draait het proces om en verzorgt de factuur uit naam van de leverancier. De software van SelfBilling.com genereert automatisch een opeenvolgende factuurnummerreeks per leverancier. Die leverancier krijgt dus van jouw organisatie facturen met een eigen factuurnummerreeks in zijn boekhouding. En dat is wettelijk gezien geen probleem. Dat mag van de Belastingdienst. Je mag als leverancier van diensten of producten verschillende verkoopfactuurnummerreeksen hanteren, zolang ze per dagboek, opdrachtgever of afnemer maar opeenvolgend zijn.

Worden er ook letters gebruikt in de factuurnummerreeks?

Bij SelfBilling.com kun je ervoor kiezen om alleen een factuurnummer met cijfers te hanteren of ook met een prefix of een voorloopcode, bijvoorbeeld van je bedrijfsnaam of leveranciernummer. Dat kan uiteraard in overleg met je leverancier, wat die handig of prettig vindt.

Welke voordelen zijn er nog meer?

Je leverancier hoeft niet bang te zijn dat deze manier van werken ‘gedoe’ oplevert. Het heeft zelfs voordelen voor hen. Door de software van SelfBilling.com hoeft je leverancier niet meer te factureren en sluipt er nooit een fout in de facturen. Er is altijd sprake van duidelijke, overzichtelijke facturen met een altijd kloppende factuurnummerreeks. En dat bespaart weer een hoop tijd, geld en gedoe, voor de leverancier zelf, maar ook voor jou als afnemer!

Mogen wij u een demo geven overtuigen!

Laat je leveranciers factureren met SelfBilling en ontvang nooit meer een onjuiste inkoopfactuur. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende demo en ontdek zelf ook de voordelen.

Dennis Feld

Dennis Feld

Accountmanager
Henk Braas

Henk Braas

Oprichter