factuur en factuurnummers

Hoe worden de factuurnummers op uw facturen bepaald als uw organisatie voor self-billing kiest?

Kiest SelfBilling.com de factuurnummers die op uw facturen terechtkomen? En zo ja, mag dat dan wel van de Belastingdienst? Omdat er rondom deze vragen veel verwarring ontstaat, geven wij een uitleg.

Hoe werkt het nu?

Als u als opdrachtgever werkt met freelancers of ZZP’ers krijgt u normaal gesproken een factuur voor de geleverde diensten. Hetzelfde geldt als u als bedrijf producten afneemt: u krijgt daar een factuur voor van de leverancier. In beide gevallen krijgt u een factuur met daarop een factuurnummer dat de leverancier (van diensten of producten) zelf heeft gekozen. Dat nummer past in de opeenvolgende reeks van factuurnummers die de leverancier hanteert.

Hoe werkt het met SelfBilling.com?

SelfBilling.com werkt niet met creditnota’s, maar draait het proces om en verzorgt de factuur uit naam van de leverancier. De software van SelfBilling.com genereert automatisch een opeenvolgende factuurnummerreeks per leverancier. Die leverancier krijgt dus voor uw bedrijf facturen met een eigen factuurnummerreeks in zijn boekhouding. En dat is wettelijk gezien geen probleem. Dat mag van de Belastingdienst. Je mag als leverancier van diensten of producten verschillende verkoopfactuurnummerreeksen hanteren, zolang ze per dagboek, opdrachtgever of afnemer maar opeenvolgend zijn.

Worden er ook letters gebruikt in de factuurnummerreeks?

Bij SelfBilling.com kunt u ervoor kiezen om alleen een factuurnummer met cijfers te hanteren of ook met een prefix of een voorloopcode, bijvoorbeeld van uw bedrijfsnaam of leveranciernummer. Dat kan uiteraard in overleg met uw leverancier, wat die handig of prettig vindt.

Welke voordelen zijn er nog meer?

Uw leverancier hoeft niet bang te zijn dat deze manier van werken ‘gedoe’ oplevert. Het heeft zelfs voordelen voor hem. Door de software van SelfBilling.com hoeft uw leverancier niet meer te factureren en sluipt er nooit een fout in de facturen. Er is altijd sprake van duidelijke, overzichtelijke facturen met een altijd kloppende factuurnummerreeks. En dat bespaart weer een hoop tijd, geld en gedoe, voor de leverancier zelf, maar ook voor u als afnemer!

Bespaar ook tijd en geld op uw facturatieproces

Benieuwd hoe SelfBilling de facturatieprocessen van uw organisatie kan simplificeren, optimaliseren en automatiseren?

Bel Klaas Beemster op 0229-317 005 of mail naar info@SelfBilling.com

  Volg ons ook op LinkedIn.

Bespaar ook tijd en geld op uw facturatieproces