De 15 voordelen van
werken met SelfBilling

SelfBilling is ideaal voor het afrekenen van goedgekeurde orders, gewerkte uren, projecten en onkostendeclaraties. We zetten de belangrijkste voordelen voor u op een rij.

 1. Nooit meer een onjuiste inkoopfactuur
  Het grootste voordeel van SelfBilling is zonneklaar: nooit meer een onjuiste inkoopfactuur. Dat scheelt uw boekhoudafdeling een hoop controlewerk.
 2. Nooit meer creditnota’s
  Nooit meer een onjuiste inkoopfactuur betekent: nooit meer een creditnota. Creditnota’s zijn tijdrovend. Tijd die uw boekhoudafdeling beter aan iets anders kan besteden. Nu kan dat.
 3. Geef structuur aan uw factuurproces
  Met de handige takenmanager richt u het factuurproces helemaal naar wens in. Dat is al een groot voordeel op zich. Maar omdat u nu volledige controle heeft over het factuurproces, liggen er nog veel meer voordelen binnen handbereik.
 4. Meer grip op financiën
  Nooit meer wachten tot uw leverancier tijd heeft om de factuur op te maken. Van nu af aan bepaalt u wanneer de geleverde producten of diensten worden gefactureerd. Dat geeft u meer grip op uw financiële situatie: van de projectadministratie en het onderhanden werk tot de periodeafsluiting.
 5. 60% minder inkoopfacturen
  Met SelfBilling kunt u alle facturen van een leverancier automatisch laten samenvoegen tot bijvoorbeeld één maandelijkse factuur. In de praktijk betekent dit een daling van wel 60% in het aantal inkoopfacturen.
 6. Minder handmatig
  Al uw inkoopfacturen volgen de terminologie, codering en specificaties die u aangeeft. Door deze standaardisatie hoeven veel acties niet meer handmatig te worden uitgevoerd. SelfBilling kan communiceren met alle bekende boekhoudpakketten, urenverantwoordingssystemen, bemiddelingssoftware en hr-pakketten. Informatie hoeft daardoor maar één keer te worden ingevoerd.
 7. Minder menselijke fouten
  Doordat er minder handmatige acties plaatsvinden, is er minder ruimte voor menselijke fouten.
 8. Sneller en gestroomlijnder proces
  Minder handmatige acties en minder menselijke fouten betekent een sneller en gestroomlijnder proces.
 9. Eerder inzicht in resultaten
  Doordat u de periode eerder kunt afsluiten, de zogeheten fast close, heeft u aanmerkelijk sneller inzicht in de bedrijfsresultaten.
 10. Haast onmerkbaar
  SelfBilling integreert naadloos met uw bestaande applicaties. Dus geen complexe software waar uw medewerkers en leveranciers mee moeten leren werken, maar een intelligent systeem dat bijna alles onmerkbaar op de achtergrond doet.
 11. Altijd en overal beschikbaar
  Doordat SelfBilling toegankelijk is via een online portal, hebben uw medewerkers en leveranciers altijd en overal inzicht in de relevante gegevens. Een zzp’er kan bijvoorbeeld ’s avonds laat nog even de gemaakte uren indienen. Na controle door de budgethouder wordt de factuur desgewenst meteen verstuurd.
 12. Nooit meer zoekgeraakte facturen
  Facturen worden in allerlei formaten verstuurd: papier, pdf, Word, Excel, Apple-bestandsformaat enzovoort. Dan raakt er weleens wat zoek. Niet bij SelfBilling, want alle inkoopfacturen worden automatisch bijgehouden.
 13. Nooit meer dubbele betalingen
  Het gebeurt vaker dan u denkt: dubbele betalingen van facturen. Of bijvoorbeeld een verkeerde komma in een bedrag. Met SelfBilling behoren ook deze zaken tot het verleden.
 14. Nooit meer ‘oeps, vergeten’
  Hoe punctueel u ook bent, een mens is geen machine. Het kan de beste overkomen dat u een taak of handeling vergeet uit te voeren. Automatische notificaties helpen u eraan herinneren. Weer een zorg minder.
 15. Geen verkapte prijsverhogingen
  Doordat de inkoopfacturen volgens uw specificaties worden opgesteld, kan een leverancier niet eenzijdig een prijsverhoging doorvoeren. Iedere prijsafspraak wordt door u ingevoerd, zodat u volledige controle behoudt over de uitgaven.
 16. En de leverancier?
  Uw leveranciers profiteren van een snellere betaling omdat de factuur niet meer langs de budgethouder hoeft en gegarandeerd geen fouten bevat. Bovendien verricht ook de leverancier minder administratieve handelingen en bespaart daarmee tijd.

Bespaar ook tijd en geld met Selfbilling

Laat uw leveranciers factureren met SelfBilling en ontvang nooit meer een onjuiste inkoopfactuur. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende demo en ontdek zelf ook de voordelen.

Maak kennis met SelfBilling tijdens de Walk-in Friday van OTYS op 7 februari 2020

Aanstaande vrijdag 7 februari organiseert onze partner OTYS een Walk-in Friday op het hoofdkantoor, waar geïnteresseerden langs kunnen komen om kennis te maken. Deze keer is SelfBilling ook aanwezig!

Of je nu al OTYS-klant bent of niet: wij maken hier graag kennis met jou en je bedrijf. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en hebben we misschien wel de ideale facturatieoplossing.
Update SelfBilling

Nieuwe ontwikkelingen SelfBilling: alle verbeteringen in onze software

Onlangs hebben we de nieuwste release van onze software uitgerold. Hierin zitten allerlei nieuwe functies en verbeteringen die uw facturatieproces weer net een tikkeltje verder automatiseren en versimpelen. Bijvoorbeeld: het automatisch instellen en verrekenen van provisies en betalingskortingen.

Ontdek hier alle nieuwe functies van SelfBilling.
p2p en SelfBilling

Fiscale wijzigingen per 2020: wat betekent het voor SelfBilling?

Per 1 januari 2020 worden er enkele fiscale wijzigingen ingevoerd door de Belastingdienst. Eenmanszaken krijgen een nieuw btw-nummer en kleine ondernemingen kunnen eventueel met andere btw-percentages werken.

We vertellen u wat deze wijzigingen voor de administratie van uw bedrijf kunnen betekenen en hoe de wijzigingen erg gemakkelijk zijn toe te passen binnen de software van SelfBilling.