De 15 voordelen van
werken met SelfBilling

SelfBilling is ideaal voor het afrekenen van goedgekeurde orders, gewerkte uren, projecten en onkostendeclaraties. We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rij.

 1. Nooit meer een onjuiste inkoopfactuur
  Het grootste voordeel van SelfBilling is zonneklaar: nooit meer een onjuiste inkoopfactuur. Dat scheelt je boekhoudafdeling een hoop controlewerk.
 2. Nooit meer creditnota’s
  Nooit meer een onjuiste inkoopfactuur betekent: nooit meer een creditnota. Creditnota’s zijn tijdrovend. Tijd die je boekhoudafdeling beter aan iets anders kan besteden. Nu kan dat.
 3. Geef structuur aan je factuurproces
  Met de handige takenmanager richt je het factuurproces helemaal naar wens in. Dat is al een groot voordeel op zich. Maar omdat je nu volledige controle hebt over het factuurproces, liggen er nog veel meer voordelen binnen handbereik.
 4. Meer grip op financiën
  Nooit meer wachten tot je leverancier tijd heeft om de factuur op te maken. Van nu af aan bepaal jij wanneer de geleverde producten of diensten worden gefactureerd. Dat geeft je meer grip op je financiële situatie: van de projectadministratie en het onderhanden werk tot de periodeafsluiting.
 5. 60% minder inkoopfacturen
  Met SelfBilling kun je alle facturen van een leverancier automatisch laten samenvoegen tot bijvoorbeeld één maandelijkse factuur. In de praktijk betekent dit een daling van wel 60% in het aantal inkoopfacturen.
 6. Minder handmatig
  Alle inkoopfacturen volgen de terminologie, codering en specificaties die je aangeeft. Door deze standaardisatie hoeven veel acties niet meer handmatig te worden uitgevoerd. SelfBilling kan communiceren met alle bekende boekhoudpakketten, urenverantwoordingssystemen, bemiddelingssoftware en hr-pakketten. Informatie hoeft daardoor maar één keer te worden ingevoerd.
 7. Minder menselijke fouten
  Doordat er minder handmatige acties plaatsvinden, is er minder ruimte voor menselijke fouten.
 8. Sneller en gestroomlijnder proces
  Minder handmatige acties en minder menselijke fouten betekent een sneller en gestroomlijnder proces.
 9. Eerder inzicht in resultaten
  Doordat je de periode eerder kunt afsluiten, de zogeheten fast close, heb je aanmerkelijk sneller inzicht in de bedrijfsresultaten.
 10. Haast onmerkbaar
  SelfBilling integreert naadloos met je bestaande applicaties. Dus geen complexe software waar je medewerkers en leveranciers mee moeten leren werken, maar een intelligent systeem dat bijna alles onmerkbaar op de achtergrond doet.
 11. Altijd en overal beschikbaar
  Doordat SelfBilling toegankelijk is via een online portal, hebben je medewerkers en leveranciers altijd en overal inzicht in de relevante gegevens. Een zzp’er kan bijvoorbeeld ’s avonds laat nog even de gemaakte uren indienen. Na controle door de budgethouder wordt de factuur desgewenst meteen verstuurd.
 12. Nooit meer zoekgeraakte facturen
  Facturen worden in allerlei formaten verstuurd: papier, pdf, Word, Excel, Apple-bestandsformaat enzovoort. Dan raakt er weleens wat zoek. Niet bij SelfBilling, want alle inkoopfacturen worden automatisch bijgehouden.
 13. Nooit meer dubbele betalingen
  Het gebeurt vaker dan je denkt: dubbele betalingen van facturen. Of bijvoorbeeld een verkeerde komma in een bedrag. Met SelfBilling behoren ook deze zaken tot het verleden.
 14. Nooit meer ‘oeps, vergeten’
  Hoe punctueel je ook bent, een mens is geen machine. Het kan de beste overkomen dat je een taak of handeling vergeet uit te voeren. Automatische notificaties helpen je eraan herinneren. Weer een zorg minder.
 15. Geen verkapte prijsverhogingen
  Doordat de inkoopfacturen volgens jouw specificaties worden opgesteld, kan een leverancier niet eenzijdig een prijsverhoging doorvoeren. Iedere prijsafspraak wordt door jou ingevoerd, zodat je volledige controle behoudt over de uitgaven.
 16. En de leverancier?
  Je leveranciers profiteren van een snellere betaling omdat de factuur niet meer langs de budgethouder hoeft en gegarandeerd geen fouten bevat. Bovendien verricht ook de leverancier minder administratieve handelingen en bespaart daarmee tijd.

Bespaar ook tijd en geld met Selfbilling

Laat je leveranciers factureren met SelfBilling en ontvang nooit meer een onjuiste inkoopfactuur. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende demo en ontdek zelf ook de voordelen.

Deze bedrijven gingen je al voor:

schijnzelfstandigheid self-billing

Schijnzelfstandigheid: bestaat er een risico als je self-billing gebruikt?

Schijnzelfstandigheid, oftewel een situatie waarin een zzp'er eigenlijk niet zelfstandig genoeg werkt en te veel lijkt op een werknemer in loondienst, is een steeds vaker voorkomend probleem. Het wordt gezien als een vorm van sociale fraude.

Over het gebruik van self-billing onstaat vaak de vrees dat dit tot schijnzelfstandigheid leidt. Je neemt dan immers als opdrachtgever het opmaken van de factuur uit handen van de zzp'er, dus lijkt het net op uitbetaling van een loon, toch? Fout. Self-billing kan zowel de opdrachtgever als de zzp'er veel tijd en moeite besparen bij het afrekenen, maar de zzp'er blijft op papier gewoon net zo zelfstandig als daarvoor.
Update SelfBilling

SelfBilling release 3.1.8: Bemiddelaarsprovisie self-billen, klanttarieven, direct schakelen tussen accounts en meer

Tijd voor een update! In de nieuwe SelfBilling release introduceren we diverse nieuwe functies die jouw facturatieproces nog verder optimaliseren.

Zo kun je straks volledig automatisch de provisiekosten self-billen die je organisatie betaalt over de ingehuurde zzp'ers, en wordt het veel gemakkelijker om tarieven in te stellen voor je zzp'ers. Ook kunnen zzp'ers dankzij de nieuwe release sneller schakelen tussen hun opdrachtgevers. Zo bewaren ook zíj altijd het overzicht.

In vogelvlucht door de software van SelfBilling? Vraag een online demo aan!

In onze blogs lichten we verschillende aspecten van onze software uit. Zo worden steeds meer van de voordelen die SelfBilling biedt duidelijk. Maar misschien is het veel makkelijker om gewoon eens een kijkje te nemen.

Met een online demo kan dit. Een van onze medewerkers laat je zien hoe de software eruitziet, welke functies het heeft en wat het jouw organisatie kan opleveren. Bovendien heb je de kans om al je prangende vragen te stellen aan onze medewerker. Plan vandaag nog een afspraak!

Zzp-bemiddeling: Zzp'ers en opdrachtgevers vinden elkaar steeds sneller, maar hoe rekenen ze af?

Zzp'ers en opdrachtgevers vinden elkaar steeds gemakkelijker dankzij intermediairs: bedrijven die gespecialiseerd zijn in het in contact brengen van zelfstandigen en organisaties die zzp'ers zoeken. Die eerste fase in het bemiddelingsproces verloopt gestroomlijnd. Op de uiteindelijke afrekening van die zzp'ers valt echter nog wel veel winst te behalen.

Ten eerste kost het handmatig controleren van de zzp-facturen erg veel tijd en correctiewerk. Ten tweede betaal je mogelijk onnodige btw-kosten over werkzaamheden. SelfBilling lost beide problemen op. Ontdek hoe: