Onze self-billingmodule: hoe werkt de software nou precies?

Werkt jouw organisatie met zzp’ers of flexkrachten? Ontvang je veel inkoopfacturen, uren- of onkostendeclaraties? Is je financiële afdeling veel tijd kwijt aan het controleren van de inkomende facturen? En zitten er regelmatig fouten in deze facturen? Dan is onze self-billingmodule de perfecte oplossing voor jouw organisatie. Met SelfBilling weet je zeker dat je inkomende facturen kloppen. Dat scheelt veel tijd. Bovendien geeft SelfBilling volledige controle over het format en de specificaties.

Organisaties die veel leveranciers hebben of veel met zzp’ers of flexkrachten werken, allemaal kampen ze met hetzelfde probleem: inkoopfacturen, uren- of onkostendeclaraties die niet blijken te kloppen. En dat vormt een aanzienlijke belasting op de organisatie. Je medewerkers moeten immers alle inkomende facturen controleren en onregelmatigheden kortsluiten met de leverancier. Daar gaat veel tijd in zitten. Kan dat niet slimmer?

Wij denken van wel. Hoe? Door de facturatie en het controlemoment om te draaien (= reversed billing). In de huidige situatie maak je als opdrachtgever afspraken met een leverancier. Vervolgens ontvang je van je leverancier een factuur voor geleverde goederen of diensten en moet je controleren of de factuur juist is. Factuur niet in orde? Dan vraag je de leverancier om een creditnota. Die natuurlijk ook weer moet worden gecontroleerd.

Eerst controle, dan de factuur

SelfBilling is intelligente facturatiesoftware waarmee jouw leveranciers je factureren conform jóúw specificaties. Als je werkt met SelfBilling, vindt eerst het controlemoment plaats en pas daarna wordt de factuur verzonden: een ‘factuur uitgereikt door afnemer‘. De software genereert voor elke leverancier een unieke factuurnummerreeks en geeft de mogelijkheid een specifieke factuurprefix in te stellen.

Je bent dus verzekerd van een juiste factuur die volledig aan de eisen van de Belastingdienst en aan je wensen voldoet. En dat voor al je leveranciers.

Recruteert jouw bedrijf de externe professionals via een bemiddelaar?  Dan brengt deze waarschijnlijk provisiekosten in rekening voor de bemiddelingsdienst. Ook déze kosten zijn via onze software gemakkelijk te self-billen. Het proces werkt hetzelfde als het voorbeeld hierboven, alleen is er nu ook een bemiddelaar gekoppeld aan een leverancier. Je stelt simpelweg in welk percentage of hoeveelheid provisie er over het tarief van de leverancier in rekening worden gebracht. De facturatie van de geleverde diensten door de zzp’er én de provisiekosten volgt automatisch.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van facturatie en rondom SelfBilling. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Bespaar ook tijd en geld op je facturatieproces

Benieuwd hoe SelfBilling de facturatieprocessen van jouw organisatie kan simplificeren, optimaliseren en automatiseren?

Bel Dennis Feld op 0229-317 005 of mail naar info@SelfBilling.com

  Volg ons ook op LinkedIn.

Dennis Feld

schijnzelfstandigheid self-billing

© Copyright - SelfBilling