Update SelfBilling

SelfBilling release 3.1.8: Bemiddelaarsprovisie self-billen, klanttarieven, direct schakelen tussen accounts en meer

De volgende grote update van SelfBilling komt eraan! Met release 3.1.8 introduceren we verschillende features die uw administratie nog verder versimpelen, automatiseren en optimaliseren. Momenteel leggen we de laatste hand aan de ontwikkeling van de release. Ontdek ondertussen hier alvast wat je kunt verwachten.

Bij SelfBilling ontwikkelen we onze software altijd verder. Zo worden er steeds meer aspecten van het facturatieproces geautomatiseerd en houd je steeds minder tijdrovend werk over aan de administratie. De nieuwe ontwikkelingen die we in de software implementeren zorgen er bovendien voor dat we voor ieder administratief vraagstuk een antwoord kunnen bieden.

Er komen met release 3.1.8 diverse nieuwe functionaliteiten beschikbaar en er worden performanceverbeteringen doorgevoerd. De nieuwe functionaliteiten willen we hieronder graag wat uitgebreider voor je toelichten:

1. Self-billing: Reken automatisch provisiekosten af met je bemiddelaars

Met onze self-billingmodule factuur je je zzp’ers nu al volledig automatisch. De zzp’er registreert uren, de budgethouder of locatie accordeert deze en de factuur volgt vanzelf. Veel van deze zzp’ers komen echter via een bemiddelaar bij je terecht. Die bemiddelaars rekenen provisiekosten voor hun geleverde diensten. Met de nieuwe release kun je naast je zzp’ers nu ook in een mum van tijd je bemiddelaars automatisch self-billen. Het werkt simpel. De zzp’er schrijft nog steeds uren. Nu is er alleen ook een bemiddelaar aan de zzp’er gekoppeld, inclusief het afgesproken provisietarief. Zodra de gewerkte uren van de zzp’er worden gefactureerd, genereert SelfBilling tevens de bijbehorende provisiefacturen voor de bemiddelaar. Zo heb je in één keer je hele administratie optimaal op orde.

De module provisie bemiddelaars kan ook voor de zogenaamde margefacturatie gebruikt worden. Hierbij wordt de klant op een standaard wijze tegen verkoopwaarde gefactureerdde leverancier voor de inkoopwaarde en de bemiddelaar voor de marge.

2. Self-billing: Start zelf je factuurruns

Dankzij onze takenmanager functionaliteit hoef je na één druk op de knop niet meer om te kijken naar de maandelijkse of wekelijkse factuurruns. Dit doet het systeem namelijk vanzelf. Maar soms zijn er natuurlijk uitzonderingen, en wil je de factuurrun graag eenmalig op een eerder moment handmatig starten. Met de nieuwe release wordt dit mogelijk. Je selecteert alle geaccordeerde boekingen die je wilt factureren en klaar! Alle overige boekingen worden ondertussen later nog gewoon gefactureerd, op het eerstvolgende geplande moment. Wil je liever altijd zelf de factuurrun starten, dan is dit ook mogelijk. In dat geval zet je simpelweg de automatische facturatieplanning uit.

3. 3-partijenfacturatie: Versimpel je administratie met klanttarieven

Ben je arbeidsbemiddelaar en bemiddel je veel zzp’ers bij één opdrachtgever? Dan spreek je met die opdrachtgever vaak hetzelfde tarief af voor alle zzp’ers die eenzelfde functie bekleden. Toch moest je in SelfBilling voor elke zzp’er apart tarieven instellen. Genoeg ruimte voor extra efficiëntie, dus. Daarom hebben we dit proces in de nieuwe release verbeterd met behulp van klanttarieven. In plaats van dat je voor iedere zzp’er eigen tarieven instelt, maak je nu een tarief aan die aan een klant gelinkt is. Vervolgens koppel je hier met gemak alle zzp’ers aan met wie dit tarief is afgesproken. Zo bewaar je meer overzicht en ben je sneller klaar om te factureren. En mocht er voor een enkele zzp’er toch een uitzondering zijn, dan kun je voor deze persoon alsnog een individueel tarief aanmaken dat dan voorrang krijgt over het klanttarief.

4. Één keer inloggen voor al je opdrachtgevers.

Ook aan de zzp’er wordt gedacht door onze ontwikkelaars. Zo merkten we dat het met onze snel groeiende klandizie steeds vaker voorkomt dat dezelfde zzp’er voor meerdere klanten van SelfBilling.com werkt. Het is natuurlijk onnodig ingewikkeld als zij voor elke opdrachtgever een apart account met aparte inloggegevens moeten gebruiken. Met de nieuwe release hoeft dit dan ook niet meer. Je krijgt na het inloggen de keuze uit de verschillende opdrachtgevers waarvoor je actief bent, selecteert er één en begint met uren schrijven. En wil je hierna weer naar een andere opdrachtgever schakelen om daar de uren in te dienen, dan kan dit met één klik!

5. Uren, declaraties en factureren: Bepaal zelf het overzicht op elke pagina

Om het overzicht te bewaren op bijvoorbeeld de pagina met al je facturen of met alle medewerkers, werden deze pagina’s binnen SelfBilling standaard opgesplitst per 20 resultaten. Met de nieuwe release neem je hier zelf de regie over. Zie je liever 50, 100, of zelfs 200 facturen per pagina? Dan stel je dat vanaf nu met gemak in. Wel zo fijn als je vaak met Ctrl+F aan het zoeken bent.

Meer weten? Stuur ons een bericht!

Ben je benieuwd naar één van deze features of is er juist nog het een en ander onduidelijk? Neem dan gerust contact met ons op, dan gaan we graag een keer het gesprek met je aan:

Abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van facturatie, reversed billing, en rondom SelfBilling.com. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Bespaar ook tijd en geld op je facturatieproces

Benieuwd hoe SelfBilling de facturatieprocessen van jouw organisatie kan simplificeren, optimaliseren en automatiseren?

Bel Dennis Feld op 0229-317 005 of mail naar info@SelfBilling.com

  Volg ons ook op LinkedIn.

Dennis Feld

schijnzelfstandigheid self-billing

© Copyright - SelfBilling