reverse billing

Reverse billing = self-billing

We krijgen vaak de vraag: wat is nu het verschil tussen reverse billing en self-billing? Het antwoord daarop simpel: er is geen verschil.

Er worden in de financiële wereld inderdaad verschillende termen gebruikt voor de manier waarop SelfBilling.com ook werkt. De een noemt het self-billing, de ander reverse billing en ook reversed billing kom je tegen. Verschillende woorden voor eenzelfde proces.

Omgekeerde facturering

Reversed billing, vertaald ‘omgekeerde facturering’, zegt precies wat SelfBilling.com ook doet: het facturatieproces omdraaien. Niet de leverancier, maar de opdrachtgever verzorgt met de software van SelfBilling.com de factuur uit naam van de leverancier van goederen of diensten. Als opdrachtgever dus zelf de facturen maken namens de leverancier, oftewel self-billing.

De voordelen

Of je het nu self-billing, reverse billing of reversed billing wilt noemen, deze manier van factureren heeft sowieso vele voordelen. Minder administratieve handelingen voor zowel de leverancier als de opdrachtgever bijvoorbeeld. Minder fouten in het financiële proces. Sneller inzicht in gemaakte kosten. En zo kunnen we nog wel even doorgaan!

Bespaar ook tijd en geld op uw facturatieproces

Benieuwd hoe SelfBilling de facturatieprocessen van uw organisatie kan simplificeren, optimaliseren en automatiseren?

Bel Klaas Beemster op 0229-317 005 of mail naar info@SelfBilling.com

  Volg ons ook op LinkedIn.

Bespaar ook tijd en geld op uw facturatieproces