Nieuws van SelfBilling.com

Graag vertellen wij u over de laatste ontwikkelingen in ons vak en geven wij een kijkje in de keuken.

Betaaltermijn, wie houdt zich aan de afspraak.

maandag 10 juli 2017 om 09:13

Wettelijke betaaltermijn, hoe kun je hier mee omgaan. Er zijn verschillende afspraken tussen bedrijven onderling. Maar per 1 juli 2017 is er een wetswijziging van kracht. De maximale betaaltermijn van 60 dagen wordt ingesteld. Heb je een bestaande overeenkomst, dan geldt er een overgangsregeling van 1 jaar. Let op want deze wet is niet voor iedereen van toepassing.

Waar moet rekening mee worden gehouden?

  • Indien er niets is overeengekomen, moet de factuur worden voldaan uiterlijk 30 dagen nadat de factuur ontvangen is
  • Een langere betaaltermijn is mogelijk maar dan moet er aangetoond kunnen worden dat leverancier en afnemer hier geen nadelige gevolgen van ondervinden
  • Wanneer leverancier en opdrachtgever een lopende overeenkomst hebben waarin een betaaltermijn van 90 dagen is overeengekomen met een looptijd tot 31 december 2019, zal deze afspraak geldig zijn tot 1-7-2018 daarna is er een termijn van 60 dagen geldig.

Voor wie is deze regeling?

De regeling is in het leven geroepen om het midden- en kleinbedrijf te beschermen. In de praktijk komt het veelvuldig voor dat grote bedrijven de betalingstermijn niet zo nauw nemen waardoor kleinere leveranciers financieel in de problemen kunnen komen. Natuurlijk ligt er ook een grote verantwoordelijkheid bij de leverancier zelf. Uit onderzoek blijkt dat leveranciers ook niet altijd tijdig de factuur sturen en bij te late betaling pas aan de bel trekken als de termijn is verstreken.

Grote ondernemingen, in het kader van compliance of uit maatschappelijk verantwoord ondernemen, mogen niet in strijd met de wet handelen. Dit kan dus een positief effect hebben voor de leverancier.

Waar kan SelfBilling.com u helpen m.b.t. deze wetswijziging?

Werkt u met een grote pool van externe professionals en is het proces van controle, facturatie en uitbetaling binnen de gestelde betalingstermijn een kriem? Neem contact op met Klaas Beemster accountmanager bij SelfBilling.com. Bel 0229-317005 of mail naar klaas.beemster@selfbilling.com om samen de mogelijkheden te bespreken. 

Klaas Beemster Wilt u weten wat SelfBilling.com in uw proces kan betekenen? Wij gaan graag met u het gesprek aan om samen de mogelijkheden te bespreken. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Kennismaken?