Nieuws van SelfBilling.com

Graag vertellen wij u over de laatste ontwikkelingen in ons vak en geven wij een kijkje in de keuken.

Reversed billing - bemiddelingsmodule

woensdag 09 januari 2019 om 13:45

Wij krijgen steeds vaker de vraag van bemiddelingsbureaus of SelfBilling.com iets voor hen kan betekenen als het gaat om hun financieel-administratieve proces. Dat kunnen wij zeker!

Waar lopen bemiddelingsbureaus tegenaan?
Er zijn vaak problemen met de inkoopfacturen. Zzp’ers sturen bijvoorbeeld te laat een factuur, er staat verkeerde informatie op, het aantal uren klopt niet, etc. Dit alles kloppend maken, kost de financiële afdeling van het bureau veel tijd en daardoor geld. Die wil uiteindelijk dat de inkoopfactuur wel matcht met de verkoopfactuur die richting de klant gaat. Dat moet allemaal op orde zijn.

Wat kan SelfBilling.com hierin betekenen?
Wij hebben een speciale bemiddelingsmodule. Stel, je maakt als bureau gebruik van recruitmentsoftware, zoals Otys, Carerix,Tangram, Eazymatch etc. Hierin verwerk je de plaatsingen van medewerkers maar ook van zzp’ers.  De software van SelfBilling.com haalt dan via een API alle gegevens van de zzp’er uit de recruitmentsoftware. Die gegevens, zoals leveranciersgegevens, medewerkergegevens, klantgegevens, uurtypes en inkooptarieven, komen op de factuur van de leverancier naar het bemiddelingsbureau. De zzp’er houdt zijn gewerkte uren bij in de applicatie van SelfBilling.com en dient die aan het eind van de week of maand in. Bij self-billing wordt het facturatieproces omgedraaid: niet de leverancier (hier de zzp’er), maar de opdrachtgever (hier het bureau) verzorgt de factuur uit naam van de leverancier. Het zijn facturen als ware de leverancier deze zelf gestuurd heeft. Het zijn altijd kloppende facturen, omdat je als bureau de regie houdt en het proces al aan de voorkant inricht. Tegelijkertijd met de facturatie van de zzp’er, genereert onze software automatisch ook een altijd matchende en kloppende verkoopfactuur inclusief een marge naar de eindklant.

En wat als het bureau ook eigen mensen in dienst heeft en hen detacheert?
Ook eigen medewerkers kunnen hun gewerkte uren bijhouden in de applicatie van SelfBilling.com. De software maakt in dit geval geen self-billing factuur aan, maar genereert ook in dit geval automatisch een factuur naar de eindklant. De gewerkte uren van eigen of gedetacheerde medewerkers kunnen via een API verwerkt worden naar het salarispakket.

Kunnen de inkoop- en verkoopfacturen op deze manier ook meteen verwerkt worden in een financieel-administratief pakket?
Ja dat kan! Onze software zorgt ervoor dat de inkoop- en verkoopfacturen op de juiste manier terechtkomen in een financieel-administratief pakket zoals Exact, AFAS, e-Boekhouden, Snelstart, Twinfield, Accountview, Visma etc. Via een API kan de software met alle administratieve pakketten ‘communiceren’. 

Alles ineen geregeld dus!
Ja, de hele workflow van leverancier naar eindklant en ook de administratieve verwerking is zo voor een heel groot deel geautomatiseerd. En dat scheelt veel tijd, geld en ergernis.

Klaas Beemster Wilt u weten wat SelfBilling.com in uw proces kan betekenen? Wij gaan graag met u het gesprek aan om samen de mogelijkheden te bespreken. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Kennismaken?