Nieuws van SelfBilling.com

Graag vertellen wij u over de laatste ontwikkelingen in ons vak en geven wij een kijkje in de keuken.

SelfBilling.com maakt gebruik van API. Maar wat houdt dat nu precies in

maandag 10 september 2018 om 09:24

Laten we beginnen met waar API voor staat. Het is de afkorting voor Application Programming Interface. Het is een techniek die ervoor zorgt dat verschillende systemen en softwareprogramma’s met elkaar kunnen ‘praten’ en informatie kunnen uitwisselen. In het geval van self-billing (ook wel reversed billing of reverse billing) is het een computer-naar-computeroplossing.

Oké, maar hoe gaat dat bij SelfBilling.com in z’n werk?
SelfBilling.com draait het proces van facturatie om. Niet de leverancier, maar u als opdrachtgever verzorgt de factuur uit naam van de leverancier. Die factuur moet uiteraard aan alle wettelijke eisen voldoen, en daarom moeten onder andere zaken als btw-nummer, leveranciersgegevens en KvK-nummer erop worden vermeld. Om zo’n complete factuur te genereren, moeten verschillende financieel-administratieve softwarepakketten met elkaar kunnen communiceren. De software van SelfBilling.com zorgt ervoor dat door middel van API’s er gegevens uit uw softwarepakket gelezen en verwerkt kunnen worden. Dit is geheel geautomatiseerd. Soms kan het ook voorkomen dat er info op de factuur moet komen te staan die uit verschillende systemen komt. De medewerkerstarieven bijvoorbeeld uit systeem A en de tijdregistratie uit B. Zodra de facturen opgemaakt en verstuurd zijn, worden de financiële boekingen via een API automatich verwerkt in uw financiële administratie. Hierdoor geen adminstratieve handelingen meer en tijdsbesparing in controle slagen. Door een API-koppeling kan dat bij SelfBilling.com allemaal automatisch!

Wat zijn de voordelen?
Data dubbel invoeren hoeft niet meer. Dat scheelt tijd en fouten. Met self-billing is er goedkeuring aan de voorzijde van het proces, op basis waarvan factuurregels worden gegenereerd. Hierdoor hoeft de factuur niet extra gecontroleerd te worden.Door uw financieel-administratieve proces op deze manier te automatiseren en vergemakkelijken bespaart u dus geld en veel tijd. Die tijd kunnen de mensen van uw financiële afdeling of uw budgethouder weer besteden aan andere belangrijke werkzaamheden.

Klaas Beemster Wilt u weten wat SelfBilling.com in uw proces kan betekenen? Wij gaan graag met u het gesprek aan om samen de mogelijkheden te bespreken. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Kennismaken?