Nieuws van SelfBilling.com

Graag vertellen wij u over de laatste ontwikkelingen in ons vak en geven wij een kijkje in de keuken.

Reverse billing = self-billing

dinsdag 22 mei 2018 om 15:19

We krijgen weleens de vraag: wat is nou het verschil tussen reverse billing en self-billing? Nou, er is geen verschil, dat is hetzelfde.

Er worden in de financiële wereld inderdaad verschillende termen gebruikt voor de manier waarop SelfBilling.com ook werkt. De een noemt het self-billing, de ander reverse billing en ook reversed billing kom je tegen. Verschillende woorden voor eenzelfde proces.

Omgekeerde facturering
Reverse billing, vertaald ‘omgekeerde facturering’, zegt precies wat SelfBilling.com ook doet: het facturatieproces omdraaien. Niet de leverancier, maar de opdrachtgever verzorgt met de software van SelfBilling.com de factuur uit naam van de leverancier van goederen of diensten. Als opdrachtgever dus zelf de facturen maken namens de leverancier, oftewel self-billing.

De voordelen
Of je het nou self-billing, reverse billing of reversed billing wilt noemen, deze manier van factureren heeft sowieso vele voordelen. Minder administratieve handelingen voor zowel de leverancier als de opdrachtgever bijvoorbeeld. Minder fouten in het financiële proces. Sneller inzicht in gemaakte kosten. En zo kunnen we nog wel even doorgaan!

Klaas Beemster Wilt u weten wat SelfBilling.com in uw proces kan betekenen? Wij gaan graag met u het gesprek aan om samen de mogelijkheden te bespreken. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Kennismaken?