Nieuws van SelfBilling.com

Graag vertellen wij u over de laatste ontwikkelingen in ons vak en geven wij een kijkje in de keuken.

Hoe zit het met de factuur en factuurnummers als u als organisatie gaat voor self billing

woensdag 18 april 2018 om 14:40

Kiest SelfBilling.com die factuurnummers? En zo ja, mag dat dan wel van de Belastingdienst? Hoe werkt dat? Omdat hier best nog wat vragen over bestaan, een uitleg!

Hoe werkt het nu?

Als u als opdrachtgever werkt met freelancers of ZZP’ers krijgt u normaal gesproken een factuur voor de geleverde diensten. Hetzelfde geldt als u als bedrijf producten afneemt: u krijgt daar een factuur voor van de leverancier. In beide gevallen krijgt u een factuur met daarop een factuurnummer dat de leverancier (van diensten of producten) zelf heeft gekozen. Dat nummer past in de opeenvolgende reeks van factuurnummers die de leverancier hanteert.

 

Hoe werkt het met SelfBilling.com?

SelfBilling.com werkt niet met creditnota’s, maar draait het proces om en verzorgt de factuur uit naam van de leverancier. De software van SelfBilling.com genereert automatisch een opeenvolgende factuurnummerreeks per leverancier. Die leverancier krijgt dus voor uw bedrijf facturen met een eigen factuurnummerreeks in zijn boekhouding. En dat is wettelijk gezien geen probleem. Dat mag van de Belastingdienst. Je mag als leverancier van diensten of producten verschillende verkoopfactuurnummerreeksen hanteren, zolang ze per dagboek, opdrachtgever of afnemer maar opeenvolgend zijn.

 

Worden er ook letters gebruikt in de factuurnummerreeks?

Bij SelfBilling.com kunt u ervoor kiezen om alleen een factuurnummer met cijfers te hanteren of ook met een prefix of een voorloopcode, bijvoorbeeld van uw bedrijfsnaam of leveranciernummer. Dat kan uiteraard in overleg met uw leverancier, wat die handig of prettig vindt.

 

Welke voordelen zijn er nog meer?

Uw leverancier hoeft niet bang te zijn dat deze manier van werken ‘gedoe’ oplevert. Het heeft zelfs voordelen voor hem. Door de software van SelfBilling.com hoeft uw leverancier niet meer te factureren en sluipt er nooit een fout in de facturen. Er is altijd sprake van duidelijke, overzichtelijke facturen met een altijd kloppende factuurnummerreeks. En dat bespaart weer een hoop tijd, geld en gedoe, voor de leverancier zelf, maar ook voor u als afnemer!  

Klaas Beemster Wilt u weten wat SelfBilling.com in uw proces kan betekenen? Wij gaan graag met u het gesprek aan om samen de mogelijkheden te bespreken. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Kennismaken?