Klantcase Schenkeveld Recruitment B.V.:
veel flexibiliteit, weinig gedoe

Minder verloren tijd, minder uitzoekwerk, minder fouten in de facturen. Dat wilde Schenkeveld Recruitment B.V.. Zo kwam het bedrijf bij SelfBilling uit.

Rob Schenkeveld is eigenaar van Schenkeveld Recruitment B.V. en bemiddelt tussen zzp’ers en bedrijven, voornamelijk in de sloop, asbestsanering en betonreparatie. Veel van deze bouwbedrijven willen weinig vaste mensen in dienst en kiezen daarom voor zzp’ers.

Rob: “Wij werken op twee manieren. De eerste is zuivere bemiddeling, waarbij de zzp’er wordt betaald door de opdrachtgever. Hierbij berekenen wij een provisie voor de diensten. Daarnaast doen wij bemiddeling door tussenkomst. Daarbij factureert de zzp’er aan ons en wij met een marge aan de opdrachtgever.” Schenkeveld Recruitment B.V werkt op deze twee verschillende manieren om zo veel mogelijk klanten aan zich te binden. Rob: “Sommige opdrachtgevers kiezen graag voor zuivere bemiddeling, andere liever voor bemiddeling met tussenkomst. Zo kunnen wij alle klanten bedienen.”

Overstap

Om alle factuurstromen efficiënt en foutloos te laten verlopen, is Schenkeveld Recruitment B.V. begin 2020 overgestapt op de software van SelfBilling. “Hoe we hiervoor ons facturatieproces hadden ingericht, zou ik haast gedateerd willen noemen. We werkten middels Excel en de zzp’ers stuurden zelf de facturen; naar ons of naar de opdrachtgever, afhankelijk van of het ging om zuivere bemiddeling of bemiddeling met tussenkomst. Een groot nadeel was dat in veel van die facturen fouten zaten. Het kostte onze afdeling administratie veel tijd en uitzoekwerk om alles juist te kunnen verwerken,” vertelt Rob.

Automatiseren

Het bedrijf groeide snel in 2019, en begin 2020 had Schenkeveld Recruitment B.V. werk voor 108 zzp’ers. De facturatie ging steeds meer tijd kosten. Rob: “Er waren drie opties: een extra medewerker aannemen op de administratie, niet meer groeien óf kijken hoe we de facturatie voor een groot deel konden automatiseren. We kozen voor het laatste en kwamen zo bij SelfBilling uit.”

Volledige controle

Alle verschillende facturatiestromen worden nu door de software van SelfBilling geregeld. Die software heeft een koppeling met e-Boekhouden.nl, het boekhoudpakket van Schenkeveld Recruitment B.V.. Als groot voordeel van SelfBilling noemt Rob dat je het hele facturatieproces in eigen hand hebt. “Je hebt volledige controle aan het eind van de rit. Het werkt ook snel en efficiënt. We werken in het weekend door en we zijn nu in staat om op maandagmiddag alle facturen van de week ervoor er al uit te sturen. Dat is een heel grote pré, ook qua liquiditeit voor ons.”

Stroomschema_proces2

Zo werkt onze module met zuivere bemiddeling

In de afbeelding wordt één van onze twee oplossingen voor Schenkeveld Recruitment schematisch weergegeven. Als eerste vult de zzp’er met gemak gegevens in via het portaal van SelfBilling. Nadat de zzp’er gewerkte uren heeft ingevoerd, kunnen deze worden geaccordeerd. Zijn de uren goedgekeurd, dan ontvangt de eindklant automatisch de factuur toegestuurd uit naam van de zzp’er (1). Vervolgens worden de provisies tussen de klant en Schenkeveld (2) en tussen de zzp’er en Schenkeveld (3) automatisch berekend en gefactureerd.

Stroomschema_proces1

Zo werkt onze tussenkomstmodule

Dit is onze andere oplossing voor Schenkeveld Recruitment. De zzp’er dient weer uren in via het portaal van SelfBilling. Na accordering door de klant verstuurt SelfBilling een self-billingfactuur naar de zzp’er, dus uit naam van de zzp’er, met de gewerkte uren (1). Daarnaast gaat er een verkoopfactuur naar de eindklant (2), met de door de zzp’er gewerkte uren, plus een verkoopmarge voor Schenkeveld.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van facturatie en rondom SelfBilling. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Bespaar ook tijd en geld op je facturatieproces

Benieuwd hoe SelfBilling de facturatieprocessen van jouw organisatie kan simplificeren, optimaliseren en automatiseren?

Bel Dennis Feld op 0229-317 005 of mail naar info@SelfBilling.com

  Volg ons ook op LinkedIn.

Dennis Feld

schijnzelfstandigheid self-billing

Deze bemiddelingsbureaus gingen je al voor:

© Copyright - SelfBilling