p2p en SelfBilling

Btw-vrijgestelde prestaties: SelfBilling bewaart het overzicht

Je hebt als intermediair of bemiddelaar van externe professionals te maken met zzp’ers/flexkrachten/freelancers én je klant. Deze driepartijensituatie zorgt nog wel eens voor een tijdrovende administratieve afhandeling.

Denk hierbij aan een urenfactuur namens de zzp’er aan je klant met ook een aparte provisiefactuur voor zowel klant als zzp’er. Dan moet er nog onderscheid gemaakt worden tussen reguliere en btw-vrijgestelde prestaties. Hierdoor kunnen er makkelijk nare fouten in het facturatieproces sluipen. Niet met SelfBilling!

Wij hebben twee oplossingen voor bemiddelingsbureaus: één waarbij btw-vrijgestelde prestaties wel een rol spelen (de driepartijenmodule) en één waarbij btw-vrijgestelde prestaties geen rol spelen (het tussenkomstmodel). Voor specifieke beroepsgroepen zijn btw-vrijgestelde prestaties van toepassing, waaronder de zorg en het onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan een freelance verpleegkundige of een invaldocent.

Facturatieproces A – voor btw-vrijgestelde prestaties (driepartijenmodule)

SelfBilling stuurt namens de zzp’er een gewone factuur naar je klant op basis van zijn gedeclareerde en goedgekeurde uren. Het betreft hier een verkoopfactuur die vrijgesteld is van btw. De klant betaalt rechtstreeks aan de zzp’er.

Daarnaast stuurt SelfBilling één of twee gewone facturen met de bemiddelingsprovisie. Er gaat er één naar de klant en eventueel ook één naar de zzp’er/leverancier (afhankelijk van jouw facturatieproces). Omdat het bemiddelen niet binnen een btw-vrijgestelde beroepsgroep valt, wordt over deze facturen wel btw gerekend. Lees hier verder over de driepartijenmodule.

Facturatieproces B – voor reguliere prestaties (tussenkomstmodel)

In dit facturatieproces zorgt de software van SelfBilling ervoor dat er automatisch een self-billingfactuur naar de zzp’er gaat die gebaseerd is op gedeclareerde en goedgekeurde uren. Op deze factuur staat ‘factuur uitgereikt door afnemer’. Dit wordt ook wel reversed billing genoemd. Er gaat daarnaast automatisch een gewone factuur naar de klant met de inkoopwaarde vermeerderd met je verkoopmarge. Over deze beide facturen wordt btw gerekend. Lees hier verder over de tussenkomstmodule.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van facturatie en rondom SelfBilling. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Bespaar ook tijd en geld op je facturatieproces

Benieuwd hoe SelfBilling de facturatieprocessen van jouw organisatie kan simplificeren, optimaliseren en automatiseren?

Bel Dennis Feld op 0229-317 005 of mail naar info@SelfBilling.com

  Volg ons ook op LinkedIn.

Dennis Feld

schijnzelfstandigheid self-billing

© Copyright - SelfBilling